29 / 04 / 2024

'Gayrimenkulde tanıtım'a devlet politikası önerisi!

'Gayrimenkulde tanıtım'a devlet politikası önerisi!

GABORAS'a, Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal ve WMG Advisors Gayrimenkul Yatırımları Direktörü Didem Erendil, “Gayrimenkulde Yabancı Yatırımcı İlgisi” ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.



Gayrimenkul sektörünün büyük veri (big data), yapay zeka ve blok zinciri (blockchain) teknolojilerinin desteği sayesinde endeksleşerek borsalaşması için kurulan GABORAS, dijital gayrimenkul okuryazarlığıyla sektöre katkı veriyor. Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal ve WMG Advisors Gayrimenkul Yatırımları Direktörü Didem Erendil “Gayrimenkulde Yabancı Yatırımcı İlgisi” ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Nitelikli yatırımcının, gayrimenkul alanında Türkiye'ye gelmesi için gerekli düzenlemeler üzerinde çalışmalarda bulundukları bir sivil toplum kuruluşu olduklarını sözlerine ekleyen Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal, " Bürokrasisini dijitalleştirebilen ve hızlıca yeni duruma adapte edebilen ülkeler, rekabette öne çıkabilirler. Gayrimenkulde toplu alımlar görebiliriz. Türkiye bu fırsatları elinde bulunduruyor. İkincisi sağlık yatırımları ve tesislerinin varlığı. Türkiye bu alanda bir çok ülkenin önünde." şeklinde konuştu. 

 Gayrimenkulde tanıtım a devlet politikası önerisi!

AKBAL: GAYRİMENKULDE YURTDIŞI TANITIMI DEVLET POLİTİKASI HALİNE GELMELİ

Turizm getirileri sayesinde gayrimenkule yabancı yatırımların korelasyon çizdiğini anlatan Akbal, BAE, İngiltere, İspanya gibi ekonomilerin devlet politikası haline getirip uluslararası yatırımları kendi ülkelerine çekebildiklerinden bahsetti. Türkiye'nin 45 bin yabancıya konut satışının adetsel bazda iyi sayılabileceğini, ancak birim performansı açısından yukarı doğru bir potansiyele sahip olduğunu açıkladı. Ortalama konut bedelinin yaklaşık 3 kat yukarıda olduğu ülkelerde daha yüksek getiri sağlandığından bahsetti.

ERENDİL “KURUMSAL YABANCI YATIRIMCILARIN BEKLENTİLERİNİ KARŞILAMALIYIZ”

 Gayrimenkulde tanıtım a devlet politikası önerisi!

Londra WMG Advisors Gayrimenkul Yatırımları Direktörü Didem Erendil, katma değerli kurumsal yatırımcıları emekllilik fonları, sigorta fonları, bankalar, gayrimenkul yatırım fonları, özel sektör fonları, devlet fonları ve son zamanlarda aile ofisleri şeklinde tanımladı. Erendil, şu ifadeleri kullandı: "Yatırımcıların beklentileri değişse de, girmek istedikleri pazarda aradıkları aynı. Şeffaflık, öngörülebilirlik, teknik ve hukuki standartlara uygun, mülkiyet yapısı bir araya toplanmış gayrimenkullerin varlığı ve kar optimazyonu için gayrimenkulü satabilecekleri derinlikte pazar bekliyorlar. Fiyat avantajı, finansmana erişim, kira ya da satış kontratlarının güvenilirliği de en önemli etkenler arasında." 

Yabancılar en çok bu şehirlerden ev aldı!

Markalı konut satışlarının yüzde 10’u yabancıya yapıldı!

Yurt dışı teşkilatı yabancıya konut satışını artıracak! 


Geri Dön