06 / 01 / 2025

Gayrimenkule dayalı finansal ürünler yaygınlaştırılmalı!

Gayrimenkule dayalı finansal ürünler yaygınlaştırılmalı!

Halk GYO Genel Müdürü Yetgin, "Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olan gayrimenkulün sahip olduğu potansiyeli daha iyi kullanabilmesi ve mevcut potansiyelini yatırıma dönüştürebilmesi için gayrimenkule dayalı finansal ürünlerin yaygınlaşması yönünde çalışmalıyız" dedi.



"İnsani Finans, Önce İnsan, Sonra Finans" sloganıyla düzenlenen Küresel Katılım Finans Zirvesi, Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) ana sponsorluğunda, MÜSİAD, Türkiye Katılım Bankaları Birliği ve TOBB'un ev sahipliğinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı. Zirve, 50 farklı ülkeden 10 bin ziyaretçi, bin kurumsal katılımcı, 100 girişim sermayesi ve varlık fonunun yanında 200’den fazla konuşmacıyı ağırladı.


Halk GYO Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin, Küresel Katılım Finans Zirvesi'nde "Bir Sorum Var" oturumunda konuştu. İnsani finans kavramının kâr yerine insanı temel alan bir yaklaşım olduğunu ifade eden Yetgin, "İnsani finans parayı sadece faizle değil, üretim ve yatırımla paylaşım ekonomisi içinde büyütmeyi amaçlayan bir model. Gayrimenkul sektörü temsilcileri olarak bizlerin de ana hedefi; şeffaflık, ürün çeşitliliği, ulaşılabilirlik, eşitlik ve hesap verebilirlik gibi kavramların geliştirilmesi, ekonomiye paylaşımcı ve özverili bir anlayışın hâkim olmasıdır. İnsanı merkeze alan, toplumsal fayda odaklı bu modelin yaygınlaştırılması için biz de sektör olarak üzerimize düşeni yapmalıyız." şeklinde konuştu.


Yetgin, insani finans modelinin, Türkiye'nin ekonomik gelişimine ticari ve sosyal anlamda önemli katkılar sağlayacağını söyledi.  Yetgin gayrimenkul sektörünün bu alandaki rolüne ilişkin; "Gayrimenkul sektörü olarak İnsani Finans kavramına destek noktasında ana hedefimiz, faize değil reel ekonomiye dayalı ürünler geliştirecek adımlar atmaktır. Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olan gayrimenkulün sahip olduğu potansiyeli daha iyi kullanabilmesi ve mevcut potansiyelini yatırıma dönüştürebilmesi için gayrimenkule dayalı finansal ürünlerin yaygınlaşması yönünde çalışmalıyız. Sektör temsilcileri olarak gayrimenkul yatırım fonları, sertifikalar, sukuk gibi uygulamaları destekleyerek öncü olmalıyız. Yatırımcıları reel ekonomiye bizzat dâhil ederek paylaşım ekonomisini artıran, sermayenin tabana yayılmasının önünü açan insani ve İslami finans uygulamalarının yaygınlaştırılması finansal anlamda önemli bir fırsattır." açıklamasında bulundu. 

 


Geri Dön