04 / 05 / 2024

Gayrimenkule dayalı finansal ürünler

Gayrimenkule dayalı finansal ürünler

Halk GYO Genel Müdürü Yetgin, "Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olan gayrimenkulün sahip olduğu potansiyeli daha iyi kullanabilmesi ve mevcut potansiyelini yatırıma dönüştürebilmesi için gayrimenkule dayalı finansal ürünlerin yaygınlaşması yönünde çalışmalıyız" dedi.

Kızılbük GYO'nun gayrimenkullerinin değeri ne kadar oldu?

Kızılbük GYO'nun gayrimenkulleri, gayrimenkule dayalı projeleri ve gayrimenkullere dayalı hakları 30 Eylül 2021 tarihi itibarıyla 2 milyar 267 milyon 958 bin 901 TL değerinde oldu.

Körfez GYO ilk dokuz ayda ne kadar hasılat elde etti?

Körfez GYO tarafından yayınlanan finansal raporda yer alan bilgilere göre, şirketin gayrimenkullerinin ve gayrimenkule dayalı projelerinin değeri 112 milyon 355 bin 436 TL olarak belirlendi. Şirketin aynı dönemde 18 milyon 264 bin 742 TL hasılat elde ettiği açıklandı.

Yabancı yatırımcıların ticari gayrimenkule ilgisi azaldı mı?

PwC Şirket Ortağı Mevlüt Akbaş, yabancı yatırımcıların hem finansal hem stratejik olarak Türkiye'ye gelmek istediklerini ancak yabancı yatırımcının ticari gayrimenkule ilgisinin düştüğünü belirtti.

Martı GYO'nun gayrimenkul değerleme süresi 1 ay daha uzatıldı!

Martı GYO'nun portföyünde yer alan gayrimenkuller ve gayrimenkule dayalı haklara ilişkin değerleme işlemlerinin tamamlanabilmesini teminen, şirkete verilen süre 1 ay daha uzatıldı. 

Omurga Gayrimenkul 2021 yılı için gayrimenkul değerleme kuruluşunu atadı!

Omurga Gayrimenkul, fon portföyüne alınacak gayrimenkullere ve gayrimenkule dayalı haklara ilişkin 2021 yılı değerlemesi için Avrupa Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. ve TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'nin seçilmesine karar verildi. 

QNB Finansal Kiralama'nın 36.6 milyon TL'lik itfa ve getiri ödemesi tamam!

QNB Finansal Kiralama'nın TRDKTLM62010 ISIN kodlu, 36 milyon 650 bin TL tutarında, yönetim sözleşmesine dayalı yurtiçi kira sertifikasının itfa ve getiri ödeme işlemleri tamamlandı.

QNB Finans Finansal Kiralama'nın 200 milyon TL'lik itfa ve getiri ödemesi tamam!

QNB Finans Finansal Kiralama'nın TRDKTLM52011 ISIN kodlu, yönetim sözleşmesine dayalı yurtiçi kira sertifikasının itfa ve getiri ödeme işlemleri tamam...

Martı GYO gayrimenkul değerleme raporları için 2 aylık ek süre istedi!

Martı GYO, portföyünde yer alan gayrimenkul ve gayrimenkule dayalı haklara ilişkin olarak 31 Mart 2020 tarihli özel hesap dönemi sonu itibariyle tamamlanması gereken değerleme raporu çalışmalarının tamamlanabilmesi için 2 ay ek süre istedi.

Gayrimenkule dayalı finansman sistemi çarkları tıkıyor!

Faizler dışında iş dünyasının bankalardan beklentilerini anlatan İTO Başkanı Şekip Avdagiç, ''Bankaların gayrimenkul teminatına dayalı finansman sistemini aşmamız gerekiyor. Proje finansmanı hâlâ yok denecek kadar sınırlı'' dedi.

GYO'lar gayrimenkullere ekonomik açıdan alternatif bir pazar!

Gayrimenkul ve gayrimenkule dayalı sermaye piyasası araçlarına yatırım yapmak amacıyla 1990’lı yıllarda Türkiye’de kurulmaya başlanan portföy yönetim şirketleri, büyük çaplı projelerin gerçekleştirilmesinde büyük rol oynuyor...

Birevim'den hayalinizdeki eve kavuşturan model!

Türkiye’de kredisiz, tasarrufa dayalı finansal ev alma çözümleri sunan Birevim, artık zorunlu bölgeler ya da inşaat planlarından kredisiz ev sahip olmak yerine, istediğiniz evi kendinizin seçtiği, yepyeni bir ev alma modeli sunuyor.

Dev projeler için uzun vadeli finansal kaynak modeli!

Büyük projeler için 90 günlük sürede atılacak adımlar belli oldu. Projeler için uzun vadeli dış finansal kaynak dayalı modeli hayata geçecek.

Deniz GYO Tarabya projesini 47 milyon dolara devraldı!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) İstanbul İli, Sarıyer İlçesinde gayrimenkul projesi geliştirilmek üzere gayrimenkule dayalı hak alımı hakkında açıklama yaptı.

Gayrimenkule dayalı finansal ürünler Haberi

Gayrimenkule dayalı finansal ürünler

"İnsani Finans, Önce İnsan, Sonra Finans" sloganıyla düzenlenen Küresel Katılım Finans Zirvesi, Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) ana sponsorluğunda, MÜSİAD, Türkiye Katılım Bankaları Birliği ve TOBB'un ev sahipliğinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı. Zirve, 50 farklı ülkeden 10 bin ziyaretçi, bin kurumsal katılımcı, 100 girişim sermayesi ve varlık fonunun yanında 200’den fazla konuşmacıyı ağırladı.


Halk GYO Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin, Küresel Katılım Finans Zirvesi'nde "Bir Sorum Var" oturumunda konuştu. İnsani finans kavramının kâr yerine insanı temel alan bir yaklaşım olduğunu ifade eden Yetgin, "İnsani finans parayı sadece faizle değil, üretim ve yatırımla paylaşım ekonomisi içinde büyütmeyi amaçlayan bir model. Gayrimenkul sektörü temsilcileri olarak bizlerin de ana hedefi; şeffaflık, ürün çeşitliliği, ulaşılabilirlik, eşitlik ve hesap verebilirlik gibi kavramların geliştirilmesi,...