27 / 09 / 2024

Gayrimenkuller tasarruf aracına dönüştü! Sonuç: Bağcılar Miami'den pahalı hale geldi! 

Gayrimenkuller tasarruf aracına dönüştü! Sonuç: Bağcılar Miami'den pahalı hale geldi! 

Türkiye'de konut talebinin bir kısmının konut büyük kısmının ise tasarruf için olduğunu belirten İktisatçı Ahmet İrfan Söylemezoğlu, şu günlerde gayrimenkul gibi değerli varlıkların tasarruf aracına dönüştüğümü açıkladı.




Konuta olan talep her geçn gün artıyor. Vatandaşlar yüksek kira bedellerine karşılık konut sahibi olma hayalleri kuruyor. Fakat, yüksek kredi faizleri buna engel olsa da enlinde nakiti olan vatandaşlar konuta yatırım yapıyor. 

Son günlerde konut piyasasındaki durgunluk vatandaşları harekete geçirdi. Uzmanlara göre, şu dönemin iyi değerlendirilmesi gerektiği söyleniyor. Öte yandan da İktisatçı Ahmet İrfan Söylemezoğlu, konut piyasasıyla ilgili çarpıcı bir açıklama da bulundu. Söylemezoğlu, Türkiye’de konut talebinin bir kısmı konut büyük bir kısmının ise tasarruf için olduğuna dikkat çekti. 

 Söylemezoğlu,  gayrimenkul gibi reel varlıkların tasarruf aracına dönüştürüldüğünü sonucunda da 'Bağcılar Miami’den pahalı olur.' ifadesini kullandı. İşte Söylemezoğlu'nun sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım...

Ahmet İrfan Söylemezoğlu @Ahmetirfans
Türkiye’de konut talebinin ancak bir kısmı konut içindir. Büyük bir kısmı tasarruf içindir. 

Sık sık yüksek enflasyon olan yerlerde finans sektörü uzun vadeli tasarruf aracı yaratamaz, gayrimenkul gibi reel varlıklar  tasarruf aracına dönüşür ve Bağcılar Miami’den pahalı olur.

Son 5 yılda altın mı yoksa konut mu daha çok kazandırdı?

Ev sahibi olmak isteyenler acele edin! Uzmanlar uyarıyor! 1-2 yıl içinde ev almayanlar bir daha alamayacak!

Uzmanı açıkladı: Konut ve arazi almak için en uygun dönemdeyiz!

Geri Dön