12 / 09 / 2024

Son 5 yılda altın mı yoksa konut mu daha çok kazandırdı?

Son 5 yılda altın mı yoksa konut mu daha çok kazandırdı?

Bu yılın en çok kazandıran enstrümanı olarak yoluna devam eden ve yatırımcıların da gözde yatırım araçları arasında yer alan altın, son 5 yıllık süreçte konut yatırımının gerisinde kaldı. 5 yılda altın fiyatları yüzde 888 artarken, konut fiyatlarında yaşanan yükseliş yüzde 1132 oldu. 




Yatırımcıların en gözde yatırım araçları arasında yer alan altın fiyatları cephesinde aylardır beklenen FED’in faiz indirimine bir hafta kala, tablo daha da netleşti. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre dün açıklanan ABD TÜFE verilerinin beklenti dahilinde gelmesi fakat çekirdek enflasyonda katı duruşun devam etmesi üzerine, FED’den çeyrek puanlık indirim ağırlık kazandı. Yatırımcılar tarafından merak edilen ve araştırılan altın fiyatları verinin ardından bir volatilite yaşasa da zirveye yakın seyrine devam ediyor.
 
12 EYLÜL 2024 GRAM ALTIN

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre serbest piyasada işlem gören 12 Eylül 2024 gram altın fiyatı 2 bin 752 liradan güne başlıyor. Kapalıçarşı’daki kuyumcularda da işlemler 2 bin 782-2 bin 822 TL alım ve satım aralığında seyrediyor. Çeyrek altın da sabah saatlerinde 4 bin 605 Türk Lirası, yarım altın 9 bin 200 Türk Lirası ve tam altın da 18 bin 340 Türk Lirası’ndan satılıyor. 

Son 5 yılda altın mı yoksa konut mu daha çok kazandırdı?


12 EYLÜL 2024 ONS ALTIN 

Paylaşılan detaylara göre Küresel piyasalarda ons altında işlemler 2 bin 518 dolara yakın devam ediyor. Fiyatlarda dünkü seviyelere yakın görünüm öne çıkarken; dolar endeksi (DXY) 101,75 ve ABD gösterge tahvil faizi yüzde 3,65 seviyelerinde yatay görünümünü koruyor. Her iki gösterge de ons altın fiyatlarına desteğine devam ediyor.


BU SEVİYELER KRİTİK

Ons altında 2 bin 500 dolar destek ve 2 bin 530 dolar direnç olarak takip ediliyor. Gram altında da kısa vadede 2 bin 735 Türk Lirası destek ve 2 bin 770 Türk Lirası direnç seviyeleri olarak izleniyor. Bugün Avrupa Merkez Bankasının faiz indirimi kararının yanı sıra geleceğe yönelik açıklamalar da altın cephesinde dikkate izlenecek. 

ALTIN MI, KONUT MU? HANGİSİ DAHA ÇOK KAZANDIRDI?

Bu arada gram altın 2024 yılında yüzde 40 yükselişle en fazla kazandıran yatırım olarak ön plana çıkıyor. İstanbul Gayrimenkul Değerleme tarafından hazırlanmış olan bir çalışmaya göre ise, Temmuz 2024 itibarıyla son 5 senelik dönemde altın fiyatları yüzde 888 ve konut fiyatları yüzde 1132 yükseldi. Son aylarda gayrimenkul piyasasındaki durgunluğa rağmen konut yatırımının getirisi, 5 senelik süreçte altını geride bıraktı.
 

Altın fiyatları yükseliyor! Yastık altında 1 gram altını bile olan yaşadı! 12 Eylül gram ve çeyrek altın ne kadar oldu?

Ekrem İmamoğlu'ndan Bakan Kurum görüşmesi açıklaması: Kentsel dönüşümle ilgili müşterek atacağımız adımları konuştuk!

AFAD Kahramanmaraş, Osmaniye, Gaziantep, Hatay deprem konutları hak sahipliği kura sonuçları 12 Eylül 2024!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön