Genel

GazetePARC Diyalog isimli etkinlik serisi başladı!

Arkitera Mimarlık Merkezi'nin, Türkiye'nin Gayrimenkul Yayını GazetePARC.com bünyesinde gerçekleşecek olan GazetePARC Diyalog isimli etkinlik serisi   başladı

 GazetePARC Diyalog isimli etkinlik, gayrimenkul sektöründe her biri kendi alanında öncü isimleri ile sektörün takipçilerinin dünyanın neresinde olursa olsun bir araya gelebileceği bir platform olma özelliği taşıyor.
İnternet üzerinde gerçekleşecek GazetePARC Diyalog etkinliğine katılacak olan sektörün takipçileri, Arkitera Forum'da sektörün öncü isimlerine merak ettikleri soruları yönelterek bunlara yanıt alma fırsatı yakalayacaklar. Yaratılan bu sanal ortam, özgür bir tartışma alanı yaratırken sektör için de güçlü bir beyin fırtınasına imkan sağlayacak.
Belirli periyotlar halinde Salı günleri 17:00 - 19:00 saatleri arasında gerçekleşecek GazetePARC Diyalog etkinliklerinin ilk konuğu Amplio Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu oldu. Alaeddin Babaoğlu, 9 Kasım 2010 Salı günü   kendisine yöneltilecek soruları yanıtladı. Arkitera Forum üzerinde gerçekleşen etkinliğe çok sayıda forum üyesi katıldı. Özellikle otel yatırımları üzerine sorular sorulan GazetePARC Diyalog etkinliğinde Babaoğlu; Amplio'nun salt otel yatırımlarına odaklanmış bir şirket olduğunu ve Sütlüce'de yapılacak Hilton Garden Inn Oteli'nde olduğu gibi her projelerinde mimari yarışma düzenleme prensipleri olduğunu belirtti. Türkiye'de muhteşem bir potansiyel olduğunu da belirtlen Babaoğlu, bir çok şehirde 200 odadan büyük otel olmadığının altını çizdi ve 'Yapacak iş çok ve bol sermaye lazım' dedi.
Amplio Diyarbakır projesinden de bahseden Babaoğlu, tüm projelerinde   çevrenin sosyal boyutunu ele alan çalışmaları yaptıklarını ve Hilton Garden Inn Projesi ile Türkiye'nin ilk LEED sertifikalı otelini inşaa etttiklerinin de altını çizdi.
9 Kasım 2010 Salı günü merak edilen soruları yanıtlayan olan Babaoğlu'nun ardından GazetePARC Diyalog'a katılacak sektörün diğer öncü isimleri ve katılım tarihleri ise şöyle sıralanıyor:
30 Kasım 2010 Salı Servotel Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kemal İsvan
21 Aralık 2010 Salı   Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya
11 Ocak 2011 Salı   GYODER Başkanı Turgay Tanes
01 şžubat 2011 Salı Krea Grup İcra Kurulu Başkanı Hakan Kodal
22 şžubat 2011 Salı   ULI Türkiye Başkanı Haluk Sur
15 Mart 2011 Salı   Galata Aşž Yönetici Ortağı Sarp Tiryakioğlu
05 Nisan 2011 Salı Aareal Bank Genel Müdürü şženay Azak Matt
*GazetePARC Diyalog'a katılımcı olmak için http://forum.arkitera.com adresine kayıt olmak gerekmektedir.

Alaeddin Babaoğlu Kimdir
Almanya, Heidelberg'deki Hotel Management School'dan, 'Otel Sektörü Ekonomi Uzmanı' olarak 1983 yılında mezun olan Alaeddin Babaoğlu, otel geliştirme ve yatırımları konusunda uluslararası alanda üst düzey yönetici pozisyonlarında 26 yıllık bir profesyonel tecrübeye sahip. Uzun yıllar LTIInternational Hotels bünyesinde Geliştirmeden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Mövenpick Hotels & Resorts şirketinde de Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı pozisyonlarında görev aldı.
Alaeddin Babaoğlu, Avrupa, Afrika, Ortadoğu, Asya ve Amerika'da 40'dan fazla ülkede otel ve resort geliştirmeye odaklı çalışmalar gerçekleştirdi. Aynı zamanda uluslararası ortak girişimle kurulmuş çeşitli şirketlerde halen direktör, yönetim kurulu üyesi ve kurucu ortak olarak da görev yaptı.
Amplio Hotel Investments Emlak Aşž'nin yönetiminden ve idaresinden sorumlu olan Babaoğlu, şirketin stratejilerini ve hedeflerini belirleyerek, verimli çalışmalar için gerekli zemini hazırlamakta ve kurumsal yönetim konusunda en üst standartlara ulaşılmasını sağlıyor.
 GazetePARC Hakkında
 GazetePARC.com, 2 Ocak 2009 tarihinden itibaren gündemi oluşturan konu ve konukları, doygun içeriği, genç ve dinamik ekibi ile œTürkiye"nin Gayrimenkul Yayını sloganıyla etkin bir biçimde çalışmalarını sürdürüyor.
Gayrimenkul sektöründe olanı biteni 5500'ü aşkın üyesinin ayağına götüren GazetePARC.com"da, haberlere, güncel projeler hakkında detaylı bilgilere, sektörün konusunda uzman isimleri ile sıcak konular hakkında yapılan söyleşilere, yuvarlak masa toplantılarına, lansmanlara ulaşılabiliyor.
GazetePARC.com'da gündemin ulusal medyadaki yansımalarını oluşturan güncel en son haberlere de yer verilecek. Ayrıca GazetePARC.com takipçileri hazırlanan etiketleme sistemi sayesinde ilgi duydukları haberlerin tümünü bir arada görüntüleyerek takip edebiliyorlar
.Sektörel değişimlerin hızla takip edilebileceği istatistiki ve finansal değerler sunan, arama motoru sayesinde vakit kaybetmeden arama yapılabilmekte olan GazetePARC.com"un içerisinde diğer başvuru kaynaklarının linklerine ise kapsamlı GazetePARC Rehber bölümünden erişilebiliyor. Sektörel etkinliklerin de takip edilebileceği sitenin forum kısmında da özgür bir tartışma ortamında bulunma imkanı sağlanıyor. Ayrıca, üye sayısı 5.000"i bulan GazetePARC.com Haber Bülteni ile her gün saat 13:00"da gayrimenkul gündemi elektronik posta yolu ile üyelere ulaştırılarak, takipçilere ilgi alanlarına yönelik haberlerden bülten üyeliği ayrıcalığıyla günü gününe haberdar olma imkanı sağlanıyor.