05 / 05 / 2024

Gazi Çelik: Avrupa'dan gelecek yatırımları bekliyoruz!

Gazi Çelik: Avrupa'dan gelecek yatırımları bekliyoruz!

Gazi Çelik "Artık banka kredi faiz oranlarının yüzde 1'in altına düşmesini ve Avrupa'dan gelecek hemşerilerimizin yatırımlarını bekliyoruz" dedi.




Emlakçılar Odası Şube Başkanı Gazi Çelik, yaz ayları ile birlikte inşaat sektörünün en canlı olduğu döneme girildiğini belirterek, "Artık banka kredi faiz oranlarının yüzde 1'in altına düşmesini ve Avrupa'dan gelecek hemşerilerimizin yatırımlarını bekliyoruz" dedi. Yaz aylan ile İnşaat sayısında da artış yaşandığını söyleyen Çelik, girdiler artmasına rağmen fiyatların artmamasının sektöre canlılık kazandırdığını söyledi.


Çelik, "Kredi faiz oranları 1'in altına düştüğünde sektörde patlama yaşanıyor. Yaz aylarında Avrupa'da bulunan Eskişehirli hemşerilerimiz de memleketlerine dönüş yapıyor. Yurtdışında yaşayan hemşerilerimiz, kira getirişi olan yatınmları tercih ediyorlar. Buradan ev ya da dükkan alarak kiraya veriyorlar ve kendilerine ekstra gelir sağlıyorlar. Bunun sebebi de gayrimenkulleri güvence olarak görmeleri" diye konuştu. 


Ramazan ayı olması nedeniyle bazı firmaların çeşitli kampanyaları da olduğunu belirten Çelik, gayrimenkule yatırım yapmak isteyen vatandaşlar için en uygun zamanlardan biri olduğunun ifade etti.


2 Eylül Gazetesi 


Geri Dön