29 / 04 / 2024

Gaziantep Asri Mezarlığı yaşam merkezi olacak!

Gaziantep Asri Mezarlığı yaşam merkezi olacak!

Mehmet Durdu Şekerci, Asri Mezarlığı 'Yaşam Merkezi' haline getireceklerini söyledi. Defin işlemleri için neredeyse yerin kalmadığı Asri Mezarlıkla Büyükşehir Belediyesi'nin 'Yaşam Merkezi' projesi mizah dergilerine konu olacak türden.



Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Durdu Şekerci, Asri Mezarlığı 'Yaşam Merkezi' haline getireceklerini söyledi. Defin işlemleri için neredeyse yerin kalmadığı Asri Mezarlıkla Büyükşehir Belediyesi'nin 'Yaşam Merkezi' projesi mizah dergilerine konu olacak türden. 


KAFETERYALAR, HAVUZLAR YAPILACAK


Mezarlığı şehrin ortasında bir yaşam merkezi yapmak istediklerinin altını çizen Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Durdu Yetkinşekerci, bölgeyi ahlaken de imaj olarak Gaziantep'in ortasına bir park yapmayı amaçladıklarını ifade etti. Yetkinşekerci, "Çünkü burası balici merkeziydi. 


İnsanların gelip gitmeye korktuğu bölgeydi. Bu bölgeyi tamamen yaşam merkezi yapacağız, iki tane havuz projemiz var. Yeni mezarlığı orada cami yapıyoruz. Yeni caminin orada bir havuz. Bir de merkezde bir havuz yapacağız. Etraflarına bank koyacağız. Fatma Şahin'in talimatıyla burayı şehrin ortasında bir yaşam merkezi yapmaya karar verdik" şeklinde konuştu. 


600'E YAKIN KİŞİ ÇALIŞTI Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Durdu Yetkinşekerci, Büyükşehir olarak bu son üç ayın içinde burada yaklaşık 600'e yakın insan çalıştırdıklarını hatırlatarak, bu yıl yağışın bol olduğunu, bu sene otun çok olduğunu belirterek, ot temizliğini yaptıklarını vurguladı. Mezarlıkta yaklaşık 200 kilometreye yakın asfalt çalışması yaptıklarını dile getiren Yetkinşekerci, mezarlıkta çevre güzelleştirme çalışmalarının aralıksız bir şekilde devam edeceğini hatırlattı. 


Gaziantep Hakimiyet


Geri Dön