16 / 05 / 2024

Gaziantep Asri Mezarlığı yaşam merkezi projesi

Gaziantep Asri Mezarlığı yaşam merkezi projesi

Mehmet Durdu Şekerci, Asri Mezarlığı 'Yaşam Merkezi' haline getireceklerini söyledi. Defin işlemleri için neredeyse yerin kalmadığı Asri Mezarlıkla Büyükşehir Belediyesi'nin 'Yaşam Merkezi' projesi mizah dergilerine konu olacak türden.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlık'ta cami inşa ediyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Asri Mezarlık girişinde 5 bin metrekare alan üzerinde cami inşa ediyor. 

İnşaat Mühendisi Halim Ağaoğlu vefat etti!

İnşaat Mühendisi Halim Ağaoğlu vefat etti. Merhum, Ankara Cebeci Asri Mezarlığı'nda defnedilecek. 

Yüksek Mimar Gündoğdu Akkor vefat etti!

Yüksek Mimar Gündoğdu Akkor 3 Ekim 2017 Salı günü vefat etti. Merhumun cenazesi yarın Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedilecek.

Gaziantep Hanifi Şireci Camisi açıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleri ve katkıları ile işadamı Hanifi Şireci tarafından Asri Mezarlık içersinde yaptırılan “Hanifi Şireci Camisi açıldı.

Ankara'nın kaldırımları yenileniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'te Karşıyaka ve Cebeci Asri Mezarlığı başta olmak üzere merkez ve çevre ilçelerdeki mezarlıklarda yol ve kaldırımları yeniledi.

Gaziantep'te çarpık yapılaşmaya geçit yok!

Gaziantep Asri Mezarlık ile iç içe bulunan Aydınlar Mahallesi’nde yıkım çalışmaları için geri sayım başladı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan, Aydınlar Mahallesi’nin ilk kurulduğu günden bu yana risk içeren yapılar arasında yer aldığını dile getirdi.

Gaziantep Göllüce’de kentsel dönüşümün yüzde 95'i tamam!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı ikinci birleşim toplantısında aldığı karar ile kent merkezinde yer alan mermercilerin Yeşilkent Mezarlık alanı içinde oluşturulan siteye taşınması kararını aldı.

Kilis Mezarlık Müdürlüğü binasının temeli atıldı!

Asri Mezarlıkta gerçekleştirilen törene Vali Süleyman Tapsız, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Gökhan Şahin, daire amir ve müdürleri ile davetliler katıldı.

Erzurum Asri Mezarlığa ek hizmet binası yapılacak!

Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından yapılacak olan ek hizmet binasında bekleme salonları, daha büyük bir mescit, gasılhaneler, bilgi işlem ve danışma birimleri yer alacak

Erzurum'da Asri Mezarlığa ek hizmet binası yapılacak!

Erzurum Belediyesi, Asri Mezarlığa ek hizmet binası yapacak. Mezarlık hizmetlerinde yaptığı modern düzenlemelerle Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki diğer belediyelere örnek teşkil eden Büyükşehir Belediyesi, söz konusu hizmetlerine bir yenisini daha ekledi.

Reyhanlı Asri Mezarlık Kompleksi’nin temeli atılıyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Reyhanlı’ya Farklı din anlayışına sahip kişilerin, aynı mezarlıkta defnedilebilmesi için yeni bir Asri Mezarlık Kompleksi oluşturma projesini hayata geçiriyor.

Yüksek Mimar Mehmet Nuri Arıkoğlu vefat etti!

Yüksek Mimar Mehmet Nuri Arıkoğlu 22 Eylül 2015 tarihinde vefat etti. Cenazesi bugün öğle namazına müteakip Ankara Hacı Bayram Camii'nde kılınacak cenaze namazından sonra, Ankara Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedilecektir.

Gaziantep Asri Mezarlığı yaşam merkezi olacak!

Mehmet Durdu Şekerci, Asri Mezarlığı 'Yaşam Merkezi' haline getireceklerini söyledi. Defin işlemleri için neredeyse yerin kalmadığı Asri Mezarlıkla Büyükşehir Belediyesi'nin 'Yaşam Merkezi' projesi mizah dergilerine konu olacak türden.

Gaziantep Asri Mezarlığı yaşam merkezi projesi Haberi

Gaziantep Asri Mezarlığı yaşam merkezi projesi

Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Durdu Şekerci, Asri Mezarlığı 'Yaşam Merkezi' haline getireceklerini söyledi. Defin işlemleri için neredeyse yerin kalmadığı Asri Mezarlıkla Büyükşehir Belediyesi'nin 'Yaşam Merkezi' projesi mizah dergilerine konu olacak türden. 


KAFETERYALAR, HAVUZLAR YAPILACAK


Mezarlığı şehrin ortasında bir yaşam merkezi yapmak istediklerinin altını çizen Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Durdu Yetkinşekerci, bölgeyi ahlaken de imaj olarak Gaziantep'in ortasına bir park yapmayı amaçladıklarını ifade etti. Yetkinşekerci, "Çünkü burası balici merkeziydi. 


İnsanların gelip gitmeye korktuğu bölgeydi. Bu bölgeyi tamamen yaşam merkezi yapacağız, iki tane havuz projemiz var. Yeni mezarlığı orada cami yapıyoruz. Yeni caminin orada bir havuz. Bir de merkezde bir havuz yapacağız. Etraflarına bank koyacağız. Fatma Şahin'in talimatıyla burayı şehrin ortasında bir yaşam merkezi yapmaya karar verdik" şeklinde konuştu. 


600'E YAKIN KİŞİ ÇALIŞTI...