05 / 05 / 2024

Gaziantep Büyükşehir'den 39 adet spor alanı!

Gaziantep Büyükşehir'den 39 adet spor alanı!

Yatırımlarına tam gaz devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin döneminde, kente 39 adet spor alanı inşa edildi.



“Genç Dostu Kent”, “Gençlik Şehri” gibi tanımlamalarla bölgenin en genç nüfusuna sahip olan Gaziantep'te gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla açılan yeni spor alanları inşa ediliyor. “Şehirde, 18 yaş altında 750 bin nüfus yaşıyor.  Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, ‘Sanayi, kültür ve gastronomi şehriyiz’ diyoruz ama biz aynı zamanda genç şehiriz, gençlik şehriyiz. Şayet genç potansiyelini kullanamazsak uyuşturucu ve şiddetle uğraşmak zorunda kalırız” diye konuşan Başkan Fatma Şahin, gençlere yönelik koruyucu, önleyici, kültürel ve sosyal projeler geliştirdi, gençler için spor alanları inşa etti.

Başkan Şahin’in talimatları doğrultusunda hayata geçirilen spor salonları, tenis komleksi, halı sahalar ve yaşam merkezleri gibi spor aktivitelerinin uygulandığı alanlar, kente nefes aldırdı. Talat Özkarslı Spor Salonu, Şehreküstü semtine canlılık kattı, basketbol, hentbol, tekvando, aikido, karate ve judo sporlara yer verilen tesiste, erkek, kız ve hakem odaları yer aldı. Erikçe Macera Parkı ise farklı oyun parkuruyla adeta yaşam merkezi oldu. Primemall Alışveriş Merkezi’nin arkasında yer alan  Mehmet Şimşek Tenis Kompleksi’nde 6 adet açık tenis kordu, bir adet duvar tenisi kordu, 2’şer adet oyun ve fitness alanı, koşu yolu, dinlenme alanına sahip.


 


Geri Dön