03 / 05 / 2024

Gaziantep Kıbrıs Mahallesi kentsel dönüşümden şikayetçi!

Gaziantep Kıbrıs Mahallesi kentsel dönüşümden şikayetçi!

Kıbrıs Mahallesi sakinleri, kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle belediyenin bu bölgeye yeterli hizmet vermediğinden şikayet ediyor.



1 Kasım seçim çalışmaları için Kıbrıs Mahallesi’ni ziyaret eden arkadaşlarımız, mahalle sakinlerinden en fazla kentsel dönüşüm ve temizlik konularında şikayet aldı. Kıbrıs Mahallesi sakinleri, kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle belediyenin bu bölgeye yeterli hizmet vermediğinden şikayet ediyor.


İşte Mahalle sakinlerinin görüşleri:

Muharrem U; “ Bizim mahalle olarak temizlik, güvenlik gibi sıkıntılarımız var. Mahallelerimizde sokaklarda hep çöpler vardır ve temizlenmemektedir. Ayrıca mahallemizde yeteri kadar güvenlik önlemleri alınmamaktadır. Sokağa çıkmakta zorluk yaşıyoruz”


İsmini vermek istemeyen mahalle sakini; “ Mahallemizdeki temizlik sorununu görüyorsunuz. Her tarafta çöpler var. Ama şu an buna bir çözüm yok. Ayrıca mahallelerde asfaltları delerek çalışmalar yapıyorlar ve geri yıktıkları yerleri asfaltlamak zor geliyor.  Sokaklar böyle yıkık dökük asfaltlarla duruyor. Bu görüntü hem görüntü kirliliği, hem temizlik açısından sıkıntı, hem de sağlık açısından. Yetkililerin yaptıkları işi tam yaparak yıkıklarını da yapmalarını istiyoruz” dedi.


Hatice B; “ Bizim mahallelerimizde genel anlamda hep bir sıkıntı hep bir sorun. Ciddi anlamda düzenlemeler yapılmalıdır.” dedi.


İsmini vermek istemeyen vatandaş;” Mahallemiz kentsel dönüşüm kapsamında yer almaktadır ve bizim mahalle olarak öncelikli sıkıntımız kentsel dönüşümdür. Kentsel dönüşüm adı altında evlerimizi iş yerlerimizi alıyorlar, almak istiyorlar. Ancak bize göre fiyatından aşağıda bir ödenek veriyorlar. Bu da bizim için yeterli değil. Buna en kısa sürede çözüm bulmalarını istiyorum”


Yasemin K. ;” Belediyeler temizlik yapmıyor, çöpler duruyor. Buralarda hep boş arsalar var, hep çöplerle dolu. Bu çöpler hem koku yapıyor hem de görüntü kirliliği yapıyor. Yetkililer bunu görerek temizlik yapsalar bizler içinde iyi olacak.”


Ekrem Ç.; “ Kış geliyor artık her taraf yağmur çamur olacak. Yaz günü bile yağış olmadığı halde pislik içinde olan mahallemiz artık daha da pis olacaktır. Atılan çöpler, yıkık dökük binalar, yollar her taraf sıkıntı. Bir an önce çözüm bulunmalıdır.”


Emrullah D;” Mahallemizin halini görüyorsunuz. Bana göre belediyeler yeteri kadar çalışmıyor. Arsalardaki görüntüler ortada, her taraf pislik içinde. Sokaklarda park sıkıntısı var. Araba park ederse geçecek yer yok. Yol için park edilmese arabalar nereye gidecek? Bunlar hep küçük görünen ama büyük problemler.”


Hüseyin U; “ Her şey iyi, hoş, güzel. Ancak evlerimiz kentsel dönüşüm ile alınmak isteniyor ve verdikleri para yeterli değil. Çünkü gözümüzün içine bakarak bizlerden ucuz ucuz alıyorlar. Vermek istemeyenden de zoraki alıyorlar. Kendileri yaptıkları evleri resmen iki katına geri satıyorlar. Nerede kaldı bu adalet ? “


Ferruzan G; “ Bizim en büyük sıkıntımız temizlik ve kentsel dönüşüm ile evlerimizin alınması”

İsmini vermek istemeyen mahalle sakini; “ Bu mahallede en çok güvenlik problemi var. İnsanlar birbirinin gözlerinin içine bakarak uyuşturucu madde satıyorlar. Her köşe başında bu işler yapılmaktadır. Emniyet güçleri bu duruma el koymalılardır. Küçük çocuklarımız kızlarımız var. Bizler onlar için sıkıntı yaşıyoruz. Dışarıya çıkmaya ya da tek göndermeye korkar olduk.”

İsmini vermek istemeyen vatandaş; “ Yeniden anladık ki bizim mahallemizde bu seneki sıkıntı bu döşenen kilit taşları. Dün bir yağmur yağdı ve her taraf çamur oldu. Her tarafta su birikintileri yer aldı. İşlerini düzgün yasalar bu sıkıntılar hiç olmayacak ama yapmıyorlar. Evlerimize hep sular doldu.”


Osman B; “ Mahalle olarak sıkıntımız temizlik.”


Molla T;” Hasta ve yatalak insanlarla ilgilenen yok. Hiçbir güvence yok, gelir yok. Bizler nasıl yaşayıp gideceğiz?”


Abbas K;” Biz artık barış istiyoruz, adalet istiyoruz “


Cengiz Y; “Mahallemizde hiçbir düzenleme olmadığı için hiçbir şey yapılmasını istemiyoruz. Adalet ve barışı sağlayıp sonra çevre düzenlemesi yapsınlar”


Erol Ü; “Evimin önünde gördüğünüz gibi boş arsa var. Burayı çöplüğe çevirip tüm etrafta bulunan marketler çöplerini buraya döküyorlar. Pislikten kokudan hastalık bulaşacak. Önce oy istemeyip vatandaşın sağlığını düşünüp temizletip yaşanacak hale getirsinler.”


Gaziantep Ekspres


Geri Dön