09 / 05 / 2024

Gaziantep Nurdağı'nda depremzedeler köy evlerine yerleşti! Bakan Kurum köy evlerinin videosunu paylaştı!

Gaziantep Nurdağı'nda depremzedeler köy evlerine yerleşti! Bakan Kurum köy evlerinin videosunu paylaştı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Nurdağı ilçesinde inşası tamamlanan ve depremzedelerin yerleştiği köy evlerinin fotoğraflarını paylaştı. Bakan Kurum, konu ile ilgili açıklamada da bulundu. İşte ayrıntılar...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep Nurdağı'ndaki köy evlerinin videosunu paylaştı. Videoda görüşleri aktarılan  bir depremzede, "Felaketten sonra devletimiz sağ olsun evi kısa bir sürede tamamladı. Eşya, koltuk, televizyon gibi her şeyi güzel bir şekilde teslim etti" ifadelerini kullandı. 

Başka bir depremzede de bir evde ne gerekiyorsa onun verildiğine dikkat çekerek, "Mesela beyaz eşyamız var, oturma grubu var, yatak odası var, çocuk odası var" şeklinde konuştu. 

Yeni evine yerleşen bir diğer depremzede de çok mutlu olduklarını aktararak, "45 günde ev yapmak mucize. Devlet de bir mucizeyi gerçekleştirdi gerçekten" şeklinde konuştu. 

Gaziantep Nurdağı nda depremzedeler köy evlerine yerleşti! Bakan Kurum köy evlerinin videosunu paylaştı!

Bunun yanı sıra Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin yıkıma sebep olduğu Gaziantep İslahiye'de de TOKİ tarafından Mart'ta temeli atılan konut projesinin örnek dairesi tamamlandı. 

İlçenin Kırıkçalı Mahallesi'nde iki ay önce temeli atılan, 17 blok ve 399 daireden meydana gelen projede inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bunun yanı sıra, Kurban Bayramı'na kadar 15 blokta 360 dairenin kaba inşaatının tamamlanmasının hedeflendiği projede hummalı bir çalışma sürdülüyor.

Proje çerçevesinde 12 Nisan tarihinde kaba inşaatı tamamlanan blokta örnek daire de bitirildi. 17 bloktan meydana gelen sitede 4 bina 3 oda 1 salon daireler ile 13 bina ise 2 oda 1 salon dairelerle tasarlandı. 

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika deprem açıklaması: O güzergaha dikkat çekti ve yöneticileri uyardı!

Milyonlarca çiftçinin beklediği Mayıs 2023 müjdesi geldi! Herkes bir an önce hesaplarını banka hesaplarını kontrol etsin

Çelik ev ne kadar? Çelik evler depreme dayanıklı mı?


Geri Dön