27 / 04 / 2024

Gaziantep Şahinbey’de imar tartışması!

Gaziantep Şahinbey’de imar tartışması!

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve AKP Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın Yamaçtepe’deki arsaları gündemden düşmüyor. Taraflardan konuya ilişkin yeni açıklama geldi.



Gaziantep, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun arsası konuşuluyor. Odatvcom'da yer alan habere göre; şehrin gözde mekanlarından Yamaçtepe'ye ilişkin iddialar yerel basının gündeminde. CHP rant iddiasında bulunurken AKP cephesi iddiayı yalanladı. Tarafların konuya ilişkin açıklama yaptı.

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar'ın gündme getirdiği Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve AKP Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın Yamaçtepe’deki arsaları hala konuşulmakta...  

Gündeme getirilen iddiaların "son derece ciddi ve düşündürücü" olduğunun altının çizen Uçar, "Bilindiği üzere Yamaçtepe’de yapılan imar uygulamalarında ilgili mevzuatın 18. Maddesi’nin o tarihte öngördüğü yüzde 40’lık düzenleme ortaklık payı (DOP) kullanılmamış, mülk sahiplerinden alınan yüzde 55’lik ‘bağışlarla’ uygulama gerçekleştirilmiştir" ifadelerini kullandı

Gaziantep Şahinbey’de imar tartışması!

AKP HABERLER ASILSIZ DEDİ

Şahinbey Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Dinli, konuyla ilgili açıklamasında haberlerin doğru olmadığını söyledi. Dinli'nin yaptığı açıklamada, "Haber asılsız, 18 yıl önce alınan bir arazi bu. Başkanımızın, belediye başkanlığından önce alınan bir arazi bu. Gaziantep gelişen bir şehir özellikle de Şahinbey... 1 milyon 200 bin nüfus var ve yeni imar alanları açılıyor. Bahse konu yer Yamaçtepe Mahallesi'nde, 12 milyon 600 bin metrekare yeni yaşam alanı açıldı 2 yıl önce. Burada iddia edilen alanda 2 bine yakın malik var zaten. Mehmet Tahmazoğlu beyin arsasından yüzde 40+15 DOP alındı. DOP oranı yüzde 40 ama burada oran yüzde 55, Yüzde 15'ini başkanımız bağış yaptı. 18 yıl önce alınan bir arazi bu kendi arazisine değil 2 bin malik için atılan bir imza bu. Bireye kişiye özgü bir uygulama yok orada” ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin konuşan Uçar, arsanın alındığı ilk zamanlar 2 kat sınırı olduğunu şimdi ise 12 kata kadar izin verildiğini belirtti. 

Gaziantep'te 5 bin 706 konut inşa ediliyor!

 

 

 

 


Geri Dön