28 / 04 / 2024

Gaziantep Yıldırım Sitesi' nde 278 bin TL'ye satılık konut!

 Gaziantep Yıldırım Sitesi' nde 278 bin TL'ye satılık konut!

Gaziantep 9. İcra Müdürlüğü, Güneykent mahallesinde bulunan Yıldırım sitesindeki konutu 278 bin TL'ye satışa çıkardı. Satış, 31 Temmuz Salı günü 14:00-14:10 saatleri arasında yapılacak



İlan şöyle;


GAZİANTEP 9. İCRA MUDURLUGJ'.'CEr: TAŞINMAZ AÇIK ARTIRMA İLANI 

 

Dosya No: 2011/198 Tal. Örnek no: 27


Bir borçtan dolayı ipotekli bulunan, aşağ¬da özellikleri yazılı bulunan taşınmazın satılarak paraya çevrilmesine karar verilmiştir. 


TAPU KAYDI: Gaziantep ili, Şahinbey ilçesi, Güneykent Mah. 4040 Ada, 11 Parselde kayıtlı tamamı 1071,26 m2 yüzölçümlü taşınmazda kat irtifakına göre 113/1071 arsa payına tekabül eden 4. ve Çatı Katı, 10 bağımsız bölüm nolu Mesken 


İMAR DURUMU: Gaziantep Şahinbey Belediyesi, imar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 24.05.2011 tarih ve 4333 sayılı yazısında belirttiği üzere Taşınmaz belediye ve imar sınırları dâhilinde olup ayrık nizam beş katlı yapı adasına gelmektedir.


TAŞINMAZIN ÖZELLİKLERİ: Güneykent Mahallesinde olan taşınmaz Üniversiteden Karataş’a giden 216 nolu caddenin 250 m güneyinde, Üniversite Bulvarının 650 m. doğusundadır. Taşınmazın bulunduğu Yıldırım Sitesinin doğu cephesinde Hz. Ali Camii, 150 m. doğusunda Ayşe Mustafa Sevcan ilköğretim Okulu, tjir blok kuzeyinde ise Defterdarlık Misafirhanesi. vardır. Belediye otobüs ve dolmuş güzergahına yakın olup ulaşım sorunu yoktur. Taşınmaz belediye ve imar sınırları dahilinde olup imar parselidir.. Alt yapısı tam olup her türlü belediye ve sosyal hizmetten de tümüyle yararlanmaktadır. Şehir merkezine yaklaşık 6.5 km mesafede olup modern ve imarlı yapılaşma bölgesindedir. Aynı zamanda temiz havası nedeniyle de konut açısından da tercih edilen bölgeler arasındadır. Betonarme karkas olarak yapılmış bodrum, zemin ve 5 de normal kat olmak üzere toplam 7 katlı Yıldırım Sitesi D Blok 5 ve çatı katındaki batı-güney-doğu cepheli dairedir. Daire halen mesken olarak kullanılmaktadır. Apartmanın her katında 2’şer adet daire vardır. Bina kaloriferli ve asansörlüdür. Dairenin normal 5. katında 4 yatak odası, salon ile mutfak, banyo, WC-lavabo ve kiler, içten merpenle çıkılan terastaki eklentisinde ise 1 oda, salon ile banyo bulunmaktadır. Dış cephede ayrıca 2 adet de balkon vardır. Eklentinin ön cephesinde üzeri perguleli terası mevcuttur. Dairenin ıslak hacimleri ile terası seramik, salon ile yatak odaları ise laminat parke kaplıdır. Kapılar Amerikan, pencere doğramaları PVC olup çift camlıdır. Mutfak tezgah üstü, banyo ve WC duvarları tavana kadar fayanstır. Mutfakta hazır mutfak montajlıdır. Duvarları yağlı boyalı, antre, salon ve mutfak tavanlarında bant şeklinde alçı asma tavan, spot ışıklandırma, diğer hacimlerde ise alçı kartonpiyerler vardır. Bina yaklaşık 5 yaşında olup yıpranması % 6’dır. Dairenin inşaat alanında brüt 320.00 m2, net kullanım alanı ise 280.00 m2'dir. Adres olarak Güneysem Mah. 102251 nolu sokak, Yıldırım Sitesi D Blok No: 4, Kat: 5, Daire: 10 Şahinbey/Gaziantep’tir.


MUHAMMEN KIYMETİ: Taşınmazın toplam değeri: 277.328.00 TL'dir. 


SATIŞ ŞARTLARI:


1-Satılmasına karar verilen iş bu taşınmazın Birinci artırması Gaziantep Adliye Sarayı Mezat Salonunda 31.07.2012 Salı günü, saat: 14.00 ile 14.10 arasında açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60’ını ve rüçhanlı alacaklılar var ise alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartı ile 10.08.2012 Cuma günü, Gaziantep Adliye Sarayı Mezat Salonunda saat: 14.00 ile 14.10 arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartı ile en çok artırana ihale olunur. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40’ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların topla¬mından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi (azimdir. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar milli banka teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış, peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) gün geçmemek üzere süre verilebilir, ihale sebebi ile doğacak damga resmi, KDV ve tahliye masraflarının tamamı ile tapu alım satım harcının yarısı ihale alıcısına aittir. Taşınmazlann aynından doğma vergi borcu ile tellaliye ücreti ve tapu alım satım harcının yarısı Müdürlüğümüzce ihale bedelinden ödenecektir. Taşınmaz üzerindeki rehin ve hacizler kaldırılarak ihale alıcısı adına tescili istene-cek, rehin alacaklısının alacağı, Medeni Kanun ve İİK.’nun hükümleri gereğince öncelikle ödenecektir.


3-ipotek sahibi alacaklılar ile diğer ilgililerin bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.


4-ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


6-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gider verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


7-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/198 Tal. sayılı dosya numarası ile müdürlüğümüze ilan olunur.


(İİK.m.126)

İlgililerin irtifak hakları  sahipleri de dahildir.

B:36324


İlan için tıklayın



Geri Dön