22 / 11 / 2024
fuzul

Gaziantep’in gürültü haritası çıkarılacak!

Gaziantep’in gürültü haritası çıkarılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ve Türkiye’nin 10 kentinin pilot şehir seçildiği proje kapsamında kentlerin gürültü haritası belirlenecek. Bu kapsamda Gaziantep’in gürültü haritası çıkarılacak...





Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ve Türkiye’nin 10 kentinin pilot şehir seçildiği proje kapsamında kentlerin gürültü haritası belirlenecek. 


Bu kapsamda Gaziantep’te başlatılan ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde; Şehitkâmil Belediyesi, Şahinbey Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Karayolları İl Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü’nden yetkililerin katılımıyla bilgilendirme toplantısı gerçekleşti. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu’nda yapılan bilgilendirme toplantısında Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Sinan Tütüncüler, kurum yetkililerine Gaziantep haritası üzerinde bilgiler aktardı. 


Gaziantep’in gürültü haritasını üç ana bölüme ayırdıklarını ve bu bölüm üzerinde 2015 yılının aralık ayına kadar izleme ile derleme yapacaklarını vurgulayan Tütüncüler, bu veriler sonucunda kentin gürültü haritasını ortaya çıkacağını ifade etti. Tütüncüler, 5 büyük şehir ile 10 pilot şehirde gerçekleştirecekleri uygulamada kentlerin stratejik gürültü haritası ve sonuçlarına göre eylem planları oluşturacaklarını kaydetti. 


Tütüncüler, gürültü haritaları ile eylem planlarının hazırlanması konusunda karayollarının bir haritasını çıkaracaklarını ve belediye ile ilgili kurumlardan veriler alarak hareket edeceklerini bildirdi. Gaziantep’in resmi nüfusunun 1 milyon 800 bin civarında olduğunu işaret eden Tütüncüler, ancak resmi sonuçlara yansımayan nüfusun 2 milyonu geçtiğini söyledi. Bu durum üzerinden hareket ederek kentin gürültü haritasına ulaşabileceklerini belirten Gaziantep Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Tütüncüler, görevli kurum ve kuruluş yetkilileri ile sonuca ulaşabileceklerini aktardı. Gaziantep’i tarihsel ve ipek yolu, coğrafi çizgi ve sanayi bölgesi olmak üzere 3 alternatifli bölgede değerlendireceklerinin açıklayan Tütüncüler, özellikle sanayi bölgesinde 800 dolayında fabrikanın ve buralarda çalışan 100 binin üzerindeki işçiye dikkat çekti. Kentin giriş ve çıkış kapıları ile hava limanı yolunun da gürültü haritasında belirleyici bir yol çizeceğini anımsatan Sinan Tütüncüler, Adana, Şanlıurfa ve Kilis yollarındaki trafik akışına da dikkat çekti.


Kurum yetkililerinin birer sunum ile destek verdiği toplantının ardından belirlenen bölgelerde yetkililerin çalışmaya başlayacağı açıklandı. Toplantıya Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım’ın yanı sıra kurumların yetkilileri katıldı.


Bugün


Geri Dön