27 / 04 / 2024

gürültü haritası nedir

gürültü haritası nedir

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın TÜBİTAK ile başlattığı ve içerisinde Kahramanmaraş’ında yer aldığı Türkiye’nin 15 kentinin pilot şehir seçildiği proje kapsamında, kentlerin “Gürültü Haritası” belirlenecek.

Kahramanmaraş'ın gürültü haritası çıkarılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın TÜBİTAK ile başlattığı ve içerisinde Kahramanmaraş’ında yer aldığı Türkiye’nin 15 kentinin pilot şehir seçildiği proje kapsamında, kentlerin “Gürültü Haritası” belirlenecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 15 ilin gürültü haritasını çıkaracak!

Yerleşim Alanlarının Stratejik Gürültü Haritalarının Hazırlanması Projesi kapsamında, 15 ilin gürültü haritası hazırlanacak ve Türkiye'de ilk kez gürültü simülasyon modeli oluşturulacak. Projenin açılış toplantısı, Rixos Otel'de gerçekleştirildi.

15 şehrin gürültü haritası hazırlanıyor!

Yerleşim Alanlarının Stratejik Gürültü Haritalarının Hazırlanması Projesi kapsamında, 15 ilin gürültü haritası hazırlanacak . Yerleşim Alanlarının Stratejik Gürültü Haritalarının Hazırlanması Projesi açılış toplantısı, Rixos Otel'de gerçekleştirildi.

İstanbul’un Gürültü Haritası çıkarılıyor!

Avrupa Birliği IPA 2009 programında yer alan Çevresel Gürültü Direktifinin Uygulama Kapasitesi İçin Teknik Yardım Projesi ile; İstanbul ilinin de içinde bulunduğu beş büyükşehir için karayolu, demiryolu, endüstri gürültü haritaları hazırlanıyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın gürültü haritası hazırlanacak!

Türkiye'nin uluslararası havalimanlarından biri olan Sabiha Gökçen'in gürültü haritası hazırlanacak. Havalimanından kalkan uçakların çevreye yaydığı gürültünün şiddeti, haritası ve hangi noktalara kadar yayıldığı tespit edilecek...

Gürültü haritası çalışmaları devam ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, illerdeki gürültü kirliliğinin belirlenmesi ve gerekli önemlerin alınması amacıyla önemli bir çalışmaya imza atıyor. Harita sonuçlarına göre, kontrol tedbirlerini içeren eylem planları hazırlanacak.

Gaziantep’in gürültü haritası çıkarılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ve Türkiye’nin 10 kentinin pilot şehir seçildiği proje kapsamında kentlerin gürültü haritası belirlenecek. Bu kapsamda Gaziantep’in gürültü haritası çıkarılacak...

Kocaeli'nin 'gürültü haritası' çıkarılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, yoğun nüfuslu illerdeki gürültü kirliliğini belirlemek amacıyla yürütülen, AB destekli "Çevresel Gürültü Direktifi için Kapasite Güçlendirilmesi" projesi kapsamında, Kocaeli'de "gürültü haritası" çıkarılacak....

Para gürültüyü sevmez! Siz hiç Ferrari'ye binip de son ses müzik açanı gördünüz mü?

Öğretmen M.Gamze İstanbullu, X sosyal medya hesabından ''para gürültüyü sevmez'' diyerek örneklerle açıkladı. Paylaşımın altına ise dakikalar içinde onlarca yorum geldi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Gürültü yapan komşular veya rahatsız edici eğlence mekanlarıyla karşı karşıya kaldığınızda yapmanız gereken bazı yöntemler vardır. Bu süreçte öncelikle komşunuzla iletişime geçmeli ve usulünce uyarmalısınız. Ancak gürültü yine devam ederse daha etkili önlemler alabilirsiniz.

Apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Apartmanda gürültü, oldukça rahatsız edici bir durumdur. Bu durumun önlenmesi için rahatsız olan kişinin belirli bir yere şikayet etmesi gerekiyor. Peki apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir ve ne yapılmalıdır? İşte rahatsız olan apartman sakinlerinin hakkını alacak yöntemler...

24 ilin gürültü eylem planı tamamlandı: Tam 65 bin 601 metrekare gürültü bariyeri yapılacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 11 bin 253 metrekare gürültü bariyerini tamamladıklarını, 54 bin 348 metrekare gürültü bariyerinin yapımını sürdürdüklerini kaydetti.

Gürültücü komşu nereye şikayet edilir?

Apartman ve sitelerde en çok yaşanan sorunlardan biri gürültü şikayeti olarak karşımıza çıkıyor. Peki, gürültücü komşu için ne yapılır? Gürültücü komşu nereye şikayet edilir? İşte konu hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik..

Adblue fiyatlarına görülmemiş zam! Adblue nedir? Fiyatı ne kadar? Niçin yükseliyor?

Rusya Ukrayna savaşı yüzünden dizel motorlu araçlarda bir süredir kullanılan Adblue fiyatlarında gözle görülür artışlar meydana geldi. Volkswagen, Mercedes gibi dizel motorlu araçlarda kullanılan adblue nedir, fiyatı ne kadar, adblue fiyatları neden hızlı yükseliyor? İşte detaylar...

Gürültü yapan komşular dikkat! Eviniz elinizden gidebilir!

Hürriyet gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu, bugünkü yazısında komşu gürültüsünü kaleme aldı. İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o köşe yazısı...

Gürültücü komşu ceza alır mı?

Takvim gazetesi yazarları arasında yer alan Feride Hilal İmal bugünkü gürültü yapan komşuyu kaleme aldı. Peki gürültücü komşu ceza alır mı?

Apartman gürültü yönetmeliği nedir? Apartmanda gürültü yapılması durumunda neler yapılır?

Apartman hayatı birçok insana göre kolay olsa da bazı zamanlar ciddi anlamda zor olabilir. Aynı binada yaşayanlar arasında bazı anlaşmazlıklar çıkabilir. Bunlardan biri de gürültü… Apartman gürültü yönetmeliği de tam bu noktada özgürlük alanını işgal etmeyi engelliyor.

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinde Değişiklik!

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasın Dair Dair Yönetmelik bugünkü 31712 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Komşu gürültüsüne karşı ne yapılabilir? 

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında komşu gürültüsünü  kaleme aldı. Peki komşu gürültüsüne karşı ne yapılabilir? 

Tadilat gürültüsü şikayet edilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında tadilat gürültüsünü kaleme aldı. 

Tadilat gürültüsü şikayet edilebilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında "Tadilat sırasında gerçekleşen gürültüden şikayetçi olunabilir mi" sorusuna yanıt verdi.

gürültü haritası nedir Haberi

gürültü haritası nedir

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın TÜBİTAK ile başlattığı ve içerisinde Kahramanmaraş’ında yer aldığı Türkiye’nin 15 kentinin pilot şehir seçildiği proje kapsamında, kentlerin “Gürültü Haritası” belirlenecek.

“Yerleşim Alanlarının Stratejik Gürültü Haritalarının Hazırlanması Projesi” kapsamında, 15 ilin gürültü haritası hazırlanacak ve Türkiye’de ilk kez gürültü simülasyon modeli oluşturulacak. Bu kapsamda ilgili kurum ve kuruluşların katılımı ile Ankara’da bir açılış toplantısı gerçekleştirildi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü’nden yetkililerin de katıldığı toplantıda projeye ilişkin bilgiler aktarıldı.

Toplantıda konuşan TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanı Doç. Dr. Bahadır Tunaboylu, Türkiye’de bugüne kadar önemli projelere imza attıklarını belirterek, yaşam kalitesi ve çevrenin korunması açısından, Çevre Enstitüsü tarafından Türkiye’nin 2023 vizyonu kapsamında çalışmalar yürütüldüğünü belirtti. Proje çerçevesinde, Adana, adıyaman, Balıkesir,...