28 / 04 / 2024

Gürültücü komşu nereye şikayet edilir?

Gürültücü komşu nereye şikayet edilir?

Apartman ve sitelerde en çok yaşanan sorunlardan biri gürültü şikayeti olarak karşımıza çıkıyor. Peki, gürültücü komşu için ne yapılır? Gürültücü komşu nereye şikayet edilir? İşte konu hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik..



Apartman ve sitelerde yaşam, komşuluk ilişkileri arasında pek çok sorunu da beraberinde getiriyor. Apartman ve sitelerde en önemli sorunlardan biri de geçimsiz ve sorunlu olan komşular olarak karşımıza çıkıyor. Kat Mülkiyeti Kanunu'na kötü komşulara karşı yasal başvuru yollar bulunmaktadır. 

Yine Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan açıklamalara göre komşuların birbirlerine karşı bazı sorumlulukları vardır. Bu sorumlulukların en başında kişilere rahatsızlık vermemek geliyor. 

Komşunun gürültü yapması ve bir diğer komşuyu rahatsız etmesi kanun hükmüne göre aykırılık teşkil ediyor. Yine apartmanda çok yüksek sesle kavga etmek, uzun zamanlı olarak müzik dinlemek, uygunsuz zamanlardaki tadilat ve tamir sesleri diğer komşulara rahatsızlık verebilir. 

Bu kapsamda Kabahatler Kanunu'nun 36. Maddesi'ne göre gürültü sebebi ile kaynaklanan eylemler para cezasıyla sonuçlanabilir. Peki, gürültücü komşu nereye şikayet edilir?


Geri Dön