21 / 05 / 2024

Gaziantepli ev sahiplerinin kiracı planı! Evlerini bu bu şekilde kiraya veriyor!

Gaziantepli ev sahiplerinin kiracı planı! Evlerini bu bu şekilde kiraya veriyor!

Gaziantep kira getirisi en yüksek yedinci il olarak açıklanırken, kira fiyatlarındaki artış giderek devam ediyor. Gaziantepli ev sahipleri ise evlerini kiralarken, özellikle bu kriteri arıyor. İşte ayrıntılar...



Ülke genelinde en yüksek kira getirisi olan illeler arasında gelen Gaziantep'teki ev sahipleri evlerinin kredi borçlarını kiralar ile karşılıyor. Kiraların tavan yaptığı ilde, ev sahipleri kiracılarını özellikle yabancı kişilerden seçiyor.

KİRACILARINI YABANCILARDAN SEÇİYOR

Gaziantepli znegin ev sahipleri kiracılarını özellikle yabancı uyruklu vatandaşlardna seçiyor. Gaziantep'in sanayi bölgesş olmasından dolayı büyük göç alması ve iş imkanlarıın olması en çok da ev sahiplerinin işine yaradı. 

KONUT ALMAYA DEVAM EDİYORLAR

Olay medya'da yer alan habere göre; Konut kredilerinde faiz yükü yüzde 250'yi geçerken satışlarda durgunluk ve fiyatlarda reel gerileme sürüyor. Buna rağmen peşin alımla konut yatırımı yapmak isteyenler için 13-15 yıl kira amortisman süresi önemli gösterge olmaya devam ediyor. 

KONUT KREDİLERİNİN ARTMASI İLE KONUT SATIŞLARI AZALDI

Ülke gemnelinde konut satışları azalırken geçen yılın aynı dönemine göre konut kredisi borçlanmaları yüzde 14 arttı. Konut fiyatlarındaki artış devam ederken, vatandaş kredi faiz oranlarından dolayı ev sahibi olmakta zorlanıyor.

BDDK verilerine göre, mart ayında konut kredisi borçlanmaları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13 artarak 444 milyar 533 milyon TL oldu.

Geçen yılın aynı döneminde, konut kredisi borçlanmaları 391 milyar 877 milyon TL idi. Dönemin tüketici enflasyonu (TÜFE) yüzde 68,5, konut enflasyonunun (KFE) ise yüzde 58’ler civarında olduğu bir ekonomide bireysel konut kredilerindeki artışın yüzde 13 ile sınırlı kalması, konut kredisi arzında ciddi bir daralmanın yaşandığına işaret ettiği olarak yorumlanıyor.

Gayrimenkul alırken araç takası yapacaklar bunlara dikkat etsin

Tebernüş Kireçci açıkladı! Konut, dolar, faiz ve hisse! Uzun vadede kazanmak isteyenler neye yatırım yapmalı?

Geri Dön