20 / 05 / 2024

Gayrimenkul alırken araç takası yapacaklar bunlara dikkat etsin

Gayrimenkul alırken araç takası yapacaklar bunlara dikkat etsin

Banka kredisine erişemeyen tüketiciler çareyi takasta buldu. Konut, arsa, tarla ve ofiste araç takası yapılan satışlar arttı. Peki araç takası yaparken nelere dikkat etmeli.



Konut kredisi faizlerinin yükselmesi ve kredi miktarının 3 milyonu aşmaması takas yöntemini gündeme getirdi. Emlak sitelerinden, konut, arsa, iş yeri  tarla ilanlarında takas kabul edilir ibareleri yer almaya başladı. Peki takasla alışveriş yaparkennelere dikkat etmek gerekiyor?

Gayrimenkul danışmanı Arif Güdül, twitter.com/arifgudulcom X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, takas yaparken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı:

Aracımı takas alır mısın?

Gayrimenkul alımında aracınızı takas olarak kullanmayı düşünüyorsanız, işte dikkate almanız gereken birkaç strateji:

  • Gayrimenkulle takas yapmayı düşündüğünüz aracınızı pazarlık sürecinin başında açıklamamak önemlidir. Bunu yapmak, pazarlık gücünüzü zayıflatabilir. Bunun yerine, öncelikle tüm pazarlığı nakit üzerinden yapın. Fiyatta anlaşmaya vardıktan sonra, eğer satıcı kabul ederse, aracınızı takas olarak önerin. Bu, hem daha iyi bir anlaşma yapmanıza yardımcı olabilir hem de aracınızı nakit paraya çevirmek zorunda kalmazsanız sizi finansal olarak rahatlatır.
  • Eğer satıcı araç takasını kabul etmezse, aracınızı hızlı bir şekilde nakde çevirip, elde ettiğiniz nakit ile gayrimenkulü satın alabilirsiniz. Bu yöntem, gayrimenkulü uygun fiyata kapatabilmeniz için esneklik sağlar.
  • Unutmayın, önemli olan aracınızı verip vermediğiniz değil, gayrimenkul alırken en iyi fiyatı alıp almadığınızdır. Bu stratejiyle, her iki durumda da avantajlı çıkabilir ve yatırımınızdan maksimum faydayı sağlayabilirsiniz

İŞTE O PAYLAŞIM 

SGK Başuzmanı: Muhtaç kiracıyı ev sahibi değil, devlet sübvanse etsin. Büyük kira krizi kapıda!

Merkez Bankası'nın 'kiralar düşüyor' açıklaması gerçeğe uymadı: CHP'li Günaydın, 'Şehir şehir gezip bakın' dedi!

Milli Emlak'tan Haziran 2024 fırsatı! KDV'den muaf araziler 46 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışta!


Geri Dön