20 / 05 / 2024

SGK Başuzmanı: Muhtaç kiracıyı ev sahibi değil, devlet sübvanse etsin. Büyük kira krizi kapıda!

SGK Başuzmanı: Muhtaç kiracıyı ev sahibi değil, devlet sübvanse etsin. Büyük kira krizi kapıda!

Yüzde 25 zam sınırlaması nedeniyle kiracı ve ev sahibi arasında yaşanan sorunlar artarak sürüyor. Daha büyük bir kira krizinin kapıda olduğunu söyleyen SGK Başuzmanı İsa Karakaş, çözüm önerilerini açıkladı.



Kiracı ve ev sahipleri arasında sular durulmuyor. İki yıldır uygulanan yüzde 25 zam sınırlaması kiracı ile ev sahiplerini davalık ederken, ölümle biten anlaşmazlıkların sayısı da artıyor.

Kira davalarında anlaşmazlıkların çözümü için 1 Eylül 2023’ten beri uygulanan arabuluculuk uygulaması da beklenen sonuçları vermedi. SGK Baş Uzmanı ve Başmüfettişi İsa Karakaş, kira ihtilaflarının yargının belini büktüğünü belirterek, arabulucuya başvuru sayısının 170 bine yaklaştığnı söyledi.

Karakaş, https://twitter.com/isakarakas X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda , kendisine ulaşan yüzde 25 şikayetlerinden sonra, “Sütten ağzı yanan ayranı üfleyerek içer misali  çoğu ev sahibi artık evini kiralamaya yanaşmayacak... Bu da önümüzdeki süreçte daha büyük konut krizini tetikleyeceğe benziyor” dedi.

Çözüm olarak ise şunları söyledi: “Enflasyonun günah keçisi ev sahibi değildir, bütün külfetin ev sahiplerine yüklenmesi adil değildir, muhtaç kiracıları sübvanse etmek devletin görevidir”  

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR 
 

MAAŞLAR 5-6 KAT ARTARKEN KİRALARA YÜZDE 25 ADALET Mİ?

Konutta yaprak kımıldamıyor!

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarında son durum! Ziraat, Vakıf, Halkbank'ta 1.5 milyon TL'nin taksit tablosu!

Kira davalarında ara bulucuya başvuru sayısı 169 bin 255’i buldu!

 


Geri Dön