20 / 05 / 2024

Merkez Bankası'nın 'kiralar düşüyor' açıklaması gerçeğe uymadı: CHP'li Günaydın, 'Şehir şehir gezip bakın' dedi!

Merkez Bankası'nın 'kiralar düşüyor' açıklaması gerçeğe uymadı: CHP'li Günaydın, 'Şehir şehir gezip bakın' dedi!

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, 'Merkez Bankası'nın konut fiyatları ve kiralar düşüyor' açıklamasına değindi ve şehir şehir gezip bakıldığında böyle olmayacağını vurguladı. İşte Günaydın'ın o açıklaması...



CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Meclis'te gerçekleştirdiği gündem ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 'Merkez Bankası'nın konut fiyatları ve kiralar düşüyor' açıklamasına değinen Günaydın, bunun gerçeğe uymadığını söyledi. 

Gökhan Günaydın, söz konusu açıklamasına Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan'ın açıklamalarını anımsatarak başladı ve yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde 36'dan yüzde 38'e çıkarıldığının altını çizdi. 

TÜİK'in mayıs ayı başında dört aylık enflasyon toplamını yüzde 18,7 olarak tanımladığını ifade eden Günaydın, iktisatçıların ise altı aylık enflasyonu yüzde 25 şeklinde tahmin ettiğini belirtti. 

Merkez Bankası nın kiralar düşüyor açıklaması gerçeğe uymadı: CHP li Günaydın, Şehir şehir gezip bakın dedi!

VATANDAŞ ARTIK BEYAZ ET DE ALAMAYACAK DURUMDA

CHP Grup Başkanvekili Günaydın, Merkez Bankası Başkanı Karahan'ın, yüzde 70 düzeyinde olan gıda enflasyonunu yıl sonu itibarıyla yüzde 35,5 olarak tahmin ettiklerini söylediğini dile getirdi.

Gökhan Günaydın, açıklamasında "Merkez Bankası Başkanını, pazara çıkmaya, manavdan alışveriş yapmaya, kasaptan kırmızı ve beyaz et almaya davet ediyorum" dedi ve eskiden kırmızı et alamadığı için beyaz et, tavuk eti alan vatandaşların, son zamanlarda tavuk etindeki fiyat yükselişleriyle artık beyaz eti de tüketemeyecek duruma geldiklerini vurguladı. 

Merkez Bankası nın kiralar düşüyor açıklaması gerçeğe uymadı: CHP li Günaydın, Şehir şehir gezip bakın dedi!

EV ALMAK BİR YANA KİRALAR BİLE ÖDENEMİYOR

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Merkez Bankası Başkanı'na gıda enflasyonunu yüzde 70'den yüzde 35'e düşürmek için nasıl bir önlem aldıklarını ve nasıl yarıya düşeceğinin öngörüldüğünü sordu. 

Günaydın, söz konusu açıklamasında konut piyasası ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. " Merkez Bankası Başkanı, 'Konut fiyatlarında yavaşlama var, bu yavaşlamanın kira fiyatlarında da gevşemeye yol açacağını öngörüyoruz' diyor. Merkez Bankası Başkanını, İstanbul'da, İzmir'de, Ankara'da görevlileri aracılığıyla bazı semtlerde kiralama yapma ve bunun verilerini öğrenme ve kamuoyu ile paylaşmaya davet ediyorum" ifadelerini kullanan CHP'li Günaydın, ev almanın bir yana durduğunu vatandaşların artık kirasını ödeyemediğini vurguladı. 

Merkez Bankası Başkanı Karahan'ın "Para politikalarındaki kararlı duruşun enflasyonu aşağıya çekeceğini" aktardığını da anımsatan Günaydın, bununla faizin yüzde 50 seviyesinde tutulmasının kastedildiğini söyledi. 

SGK Başuzmanı: Muhtaç kiracıyı ev sahibi değil, devlet sübvanse etsin. Büyük kira krizi kapıda!

Çiftçilere son dakika müjdesi: 945 milyon TL destek ödemesi bugün hesaplarda! Şimdi kontrol edin!

Emlak vergisi ödemeleri için son gün 31 Mayıs!

İnşaat devi iflas etti! Mahkeme alacaklılara çağrı yaptı: 30 gün içinde...


Geri Dön