21 / 05 / 2024

İnşaat devi iflas etti! Mahkeme alacaklılara çağrı yaptı: 30 gün içinde...

İnşaat devi iflas etti! Mahkeme alacaklılara çağrı yaptı: 30 gün içinde...

Bursa İflas Müdürlüğü, Bursa'da ve yurt dışında projeler hayata geçiren Taham İnşaat Emlak Mimarlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin iflasının resmen açıldığı duyurdu ve alacaklılara süre vererek çağrı yaptı. İşte detaylar...



Bursa'da konkordato ve iflas haberlerinin sonu gelmezken her geçen gün de yeni bir gelişme yaşanıyor. Bursa Hakimiyet'ten İsmail Karaduman imzalı habere göre, inşaat alanında hizmet veren Taham İnşaat'ın yapmış olduğu konkordato mühleti uzatma başvurusunu reddeden Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, söz konusu firmanın iflasına karar vermişti.

Paylaşılan detaylara göre mahkeme tarafından yayımlanmış olan kararla 2013'te kurulmuş olan ve 33 senelik uluslararası deneyime sahip olan Taham İnşaat Emlak Mimarlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi resmen iflas etmişti.

İnşaat devi iflas etti! Mahkeme alacaklılara çağrı yaptı: 30 gün içinde...

MAHKEMEDEN ALACAKLILARA ÇAĞRI " 30 GÜN İÇİNDE..."

Bursa İflas Müdürlüğü, Taham İnşaat Emlak Mimarlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin iflasının açılmasına ilişkin bir karar yayımladı ve alacaklılara çağrı yaptı. 

Bursa İflas Müdürlüğü tarafından yayımlanan kararda şu ifadeler aldı:

Müflisin, iflas dairesi tarafından defteri tutulan mallarının bedellerinin tasfiye giderlerini koruyamayacağı anlaşıldığından basit tasfiye usulünün uygulanması kararlaştırılmıştır.

Bu nedenle alacaklıların bu ilan tarihinden itibaren 30 gün içerisinde alacaklarını ve iddialarını bildirmeleri, bu müddet içinde alacaklılardan bir tanesinin giderleri peşin vermek sureti ile tasfiyenin adi şekilde yapılmasını isteyebileceği İcra ve İflas Kanununun 218. maddesi gereğince ilan olunur. 


YURT DIŞINDA DA BAŞARILI PROJELER HAYATA GEÇİRMİŞTİ

Taham İnşaat Emlak Mimarlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi, hem Bursa'da hem de yurt dışında da faaliyet gösteriyordu.

Söz konusu şirketin tamamlanan yurt dışı projeleri arasında Köln, Madrid, Berlin, Frankurt,  Hamburg,  Münih, Bamako ve Cumberland gibi lokasyonlar bulunuyor. 

İnşaat devi iflas etti! Mahkeme alacaklılara çağrı yaptı: 30 gün içinde...

BİR ŞİRKET DAHA  İFLAS ETMİŞTİ

Forbes Sırbistan'ın geçtiğimiz günlerde hakkında açıklama yaptığı Kronos şirketi ile bağlantılı olan Türk inşaat şirketi Juno inşaat da iflasını duyurmuştu.

Söz konusu konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre  Juno inşaat'ın iflasıyla ilgili gelişmelere Ticaret Sicil Dairesi'nin internet sitesinde yer verilmemişti fakat  birkaç gün önce günlük Danas gazetesinde yayınlanmış olan bir ilana göre; Belgrad Ticaret Mahkemesi Vemus Transport şirketinin teklifini kabul edip  aleyhine iflas davası açtı. Bahse konu olan şirket de Juno İnşaat'tı. 

İzmir Konak'taki tarihi bina 35 milyon dolara satılıyor!

Akaryakıta yeni indirim yolda! Benzin motorin fiyatları indirim! Güncel akaryakıt fiyatları!

Milli Emlak'tan Haziran 2024 fırsatı! KDV'den muaf araziler 46 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışta!


Geri Dön