30 / 04 / 2024

Gaziantep'te bulunan çiftçilere 3 bin 800 ton tohum ve gübre desteği verildiği açıklandı

Gaziantep'te bulunan çiftçilere 3 bin 800 ton tohum ve gübre desteği verildiği açıklandı

Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi tarafından çiftçilere yönelik 3 bin 800 ton tohum ve gübre dağıtımı gerçekleşti. Tarımın dünya ve ülkemiz için çok önemli olduğu göz önünde bulundurularak, sektöre teşvik ve destek uygulamaları da devam ediyor. İşte haberin detayları...



Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi tarafından çiftçilere destk olamak amacı ile gerçekleştirilen dağıtımorganizasyonu kapsamında Vali Kemal Çeber, Kapcağız Mahallesi'nde düzenlenen dağıtım töreninde, tarımın dünya ve Türkiye için sektörün değerinden bahsedildi.

Buna göre bölgenin verimli topraklardan oluştuğunu belirterek dikkati çeken Vali Çeber, şöyle devam etti: "Bizim çok özel topraklarımız mevcut. Belediyemiz çok doğru bir proje ile yardımda bulunuyor. Bu toprakların ne kadar önemli ve ne kadar verimli olduğunu, sizin emeklerinizin bu memleket için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. En güzel işlerden birini yapmış başkanımız. Bir bakanlık gibi çalışılmış. Bu kapsamda çiftçilerin bu emekleri memlekete çok faydalı hizmetler verecek." diye kaydetti.

Öte yandan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bizler her daim çiftçilerin yanlarında olduklarını kaydederek; Çiftçilere TİGEM tohumları dağıtıldığını söyleyen Tahmazoğlu, "Şu ana kadar 10 bin kamyon çiftçilerimize destek verdik. Yapıyormuş gibi yapmıyoruz, gerçekten bizler destek veriyoruz. Bu desteğin karşılığını şöyle görüyoruz. Bu destekten önce Şahinbey'de seksen bin dekar ekiliydi, şimdi 300 bin dekara yükseldi. Çiftçimiz ne istediyse verdik." ifadelerini kullandı. Bu durumdan da çiftçiler ise sene içinde aldıkları hizmetten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yapılan tören ve onuşmaların ardından da çiftçilere, gübre ve tohum dağıtıldı.

Gaziantep te bulunan çiftçilere 3 bin 800 ton tohum ve gübre desteği verildiği açıklandı

ÇİFTÇİ NE İŞ YAPAR?

Çiftçi mesleği, tarım veya hayvancılıkla ilgili olarak üretim yaparak para kazanma amacı ile yapılan bir meslektir. Çiftçiler, çeşitli türlerde sebze, meyve, tarım ürünleri ve hayvanlar yetiştirirler ve bunları satarlar. Çiftçiler aynı zamanda toprağın ve tarım alanlarının bakımını da yaparlar.

KİMLER ÇİFTÇİ SAYILIR?

Mal sahibi, kiracı, yarıcı veya ortakçı olarak devamlı veya en az bir üretim dönemi veya yetiştirme devresi tarımsal üretim yapan gerçek ve tüzel kişiler çiftçi sayılıyor.

Çiftçiler müjde: Hayvansal üretim için kredi desteği geliyor! Kırsal kalkınma projeleri için harekete geçildi!

Tüm çiftçiler, uzun bir bekleyişin ardından sonunda bekledikleri haberi aldılar!

 


Geri Dön