09 / 05 / 2024

Tüm çiftçiler, uzun bir bekleyişin ardından sonunda bekledikleri haberi aldılar!

Tüm çiftçiler, uzun bir bekleyişin ardından sonunda bekledikleri haberi aldılar!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçilerin büyük bir heyecanla beklediği ödemeler hakkında önemli bir açıklamada bulundu. Bakan Yumaklı, tüm ödemelerin hesaplara aktarıldığını duyurdu. Çiftçilerin uzun süredir beklediği bu ödemeler gerçekleşti. Eğer çiftçiyseniz hesabınızı kontrol edin...



Çiftçilerin uzun süredir beklediği tarımsal destek ödemeleri hakkında Bakan Yumaklı'dan önemli bir açıklama geldi. Sosyal medya platformu X üzerinden yapılan duyuru ile Yumaklı, 630 milyon 967 bin TL tutarındaki destek ödemelerinin artık çiftçilerin hesaplarına yatırılacağını müjdeledi.

Tarımsal destek ödemeleri yapıldı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, son paylaşımıyla Türkiye'nin çiftçi kesimini sevindiren bir haber verdi. Sosyal medya platformu X üzerinden yayınladığı paylaşımda, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 630 milyon 697 bin lira tutarındaki tarımsal destekleme ödemelerini çiftçilerin hesaplarına aktardığını duyurdu.

Bakan Yumaklı, paylaşımında, "Bugün itibarıyla 630 milyon 697 bin lira değerindeki tarımsal destekleme ödemelerini, ülkemizin emektar çiftçilerinin hesaplarına aktarıyoruz. Bu destekler, çiftçilerimizin zorlu emeklerinin ve ülke tarımına katkılarının bir mükafatıdır. Hayırlı ve bereketli olsun" ifadeleriyle çiftçilere bu müjdeyi iletti.

 Tüm çiftçiler, uzun bir bekleyişin ardından sonunda bekledikleri haberi aldılar!

Tarımsal destek ödeme detayları

Paylaşılan bilgilere göre, söz konusu tutarın 442 milyon 905 bin 412 TL'si tarımsal sulama hizmetlerine yönelik bir bedeldir. Ayrıca bu destek paketi kapsamında 73 milyon 861 bin 889 TL, bireysel sulama sistemlerinin geliştirilmesine yönelik olarak ayrılmıştır. 44 milyon 676 bin 500 TL, depremlerden zarar gören su ürünleri yetiştiricilik işletmelerinin desteklenmesi amacıyla tahsis edilmiştir. Bununla birlikte 32 milyon 741 bin 549 TL ise sertifikalı tohum kullanımının teşvik edilmesi için ayrılmıştır. Öte yandan diğer destek projeleri için ise ayrılan miktarlar şu şekildedir:

Uzman Eller Projesi için ayrılan bütçe 16.169.451 TL olarak belirlenmiştir.

Kırsal kalkınma yatırımları için ayrılan bütçe ise 14.879.349 TL'dir.

Malak desteği için ayrılan kaynak miktarı 3.703.700 TL’dir.

Son olarak, hayvan gen kaynakları için ayrılan bütçe 1.759.150 TL olarak tahsis edilmiştir.

Çiftçilere büyük müjde! Az önce açıklandı, paralar 3 gün sonra yatırılacak!

Buğday, arpa, mısır fiyatlarında son dakika depremi! Çiftçiler hemen borsa rakamlarına bakın! Bir bir sıralandı! 

Çalışanlara çift maaş müjdesi! İşte yeni emeklilik planının detayları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön