06 / 05 / 2024

Emekliye SGK’dan bedava hizmet: Bu detay kimse tarafından bilinmiyor

Emekliye SGK’dan bedava hizmet: Bu detay kimse tarafından bilinmiyor

Milyonlarca emekli, uzun bir bekleyişin ardından müjdeli haberi nihayet aldı. Devlet, bu güzel haberi az önce duyurarak emeklilere büyük bir müjde verdi. Artık emekliler için tamamen ücretsiz olan bir ayrıcalık başlıyor. 81 ilde geçerli olacak bu detayı kimse bilmiyor.



Emeklilerin uzun süredir beklediği müjdeli haber sonunda geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilere özel harika bir kampanya başlattı ve bu fırsatı değerlendirmeniz için herhangi bir neden yok. Detaylar, uzun zamandır bilinmeyen ve herkesin merak ettiği bir konu. Ancak artık beklemeye gerek yok, çünkü haber SGK'dan geldi.

Kampanya nerede geçerli olacak?

SGK kaplıca ödemeleri, belirli şartlara uyulduğunda karşılanacak. Bu ödemelerin gerçekleşebilmesi için tedavinin yapılacağı kaplıcanın Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı olması ve Sağlık Uygulama Tebliği'nde belirtilen şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. 

SGK kampanyayı hangi şartlarda sunacak?

Raporun düzenlendiği gün dahil en fazla 5 iş günü içinde bu raporla birlikte, kaplıca tesisine başvuru yapılmalıdır. Bu süre içinde başvuru yapılmazsa, kaplıca tedavisi için 6 ay içinde bir sevk belgesi gerekir.

Yol giderlerinin ödenmesi konusunda, en yakın kaplıca tesisinin yerleşim yeri olarak belirlidir. Raporda sevk formunda refakatin tıbben gerekliliğine dair belirtilen bilgilerin (18 yaşını doldurmamış çoçuklar için gerekli değildir) ve tedavi sürecinin tesis tarafından refakatçinin varlığıyla gerçekleştiğine dair belgelerin sunulması durumunda refakatçinin yol giderleri ve gündelikleri karşılanmaktadır.

Emekliye SGK’dan bedava hizmet: Bu detay kimse tarafından bilinmiyor

Sağlık kurulu raporu düzenlenme tarihini takip eden altı ay içerisinde tedaviye başlanmaması durumunda, yeniden bir sağlık kurulu raporu alınması gereklidir.

Kaplıca tedavisi önerilen kişiler, Sağlık Bakanlığı tarafından işletme izni verilmiş olan kaplıca tesislerine başvuruda bulunabilirler. Diğer tedavi seçenekleri dışında kalan bireyler ise özel tedavi maliyetlerini karşılamak durumundadırlar.

Kaplıca tedavisi nasıl uygulanacak?

Kaplıca tedavisi, bir doktor tarafından uygun görülen kişilere sevk belgesi ile başlatılır. Bu tedavi, kişinin sağlık durumuna ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilir ve anlaşmalı kaplıca tesislerinde uygulanır. Tedavi süreci, hastanın özel koşullarına göre değişse de genelde en az 15 gün sürer.

SGK tek tek açıkladı: Son dakika: Direkt emekli maaşı alabilirsiniz! Şimdi bakın!

2000 2005 2010 girişlilere SGK’dan müjde: Emekli olma tarihlerinde değişiklik yapıldı

SGK duyurdu! 45 mesleğe yıpranma payı ile erken emeklilik kapısı açıldı! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön