28 / 04 / 2024

SGK’dan flaş açıklama! Milyonlarca emekli bu haberi bekliyordu!

SGK’dan flaş açıklama! Milyonlarca emekli bu haberi bekliyordu!

Milyonlarca emekli bu haberi bekliyordu. SGK'dan 'Emeklilere yüzde 30'dan daha düşük zam yapıldı' iddiasına yanıt geldi. SGK’dan flaş açıklama yapıldı. Milyonlarca emeklinin beklediği haberin ayrıntıları haberimizde. İşte detaylar…



Sosyal Güvenlik Kurumu, aylık hesaplama sisteminde bir değişiklik yapılmadığını, mevcut yasal düzenlemelerde yer alan kurallar çerçevesinde aylıkların hesaplandığını bildirdiği açıklamada EYT kapsamındaki sigortalılar için farklı bir aylık hesabı yapılmadığını bildirdi.

SGK HABERLERİ YALANLADI: YÜZDE 30 ORANINDA ZAM YAPILDI

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2023 yılı öncesinden bağlanan aylıklar dahil olmak üzere 2023 yılı talepte bulunan emeklilerin aylıklarının da yüzde 30 oranında artırıldığını duyurdu. SGK'den yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında emeklilere yüzde 30 oranından daha düşük zam yapıldığına yönelik haberler çıktığı hatırlatılarak emeklileri rahatlatan açıklamayı yaptı.

SGK’DAN FLAŞ AÇIKLAMA! MİLYONLARCA EMEKLİ BU HABERİ BEKLİYORDU!

SGK’dan flaş açıklama! Milyonlarca emekli bu haberi bekliyordu!

Sigortalıların aylıklarının, hizmetin geçtiği dönemlerde geçerli olan aylık bağlama sistemlerinde kriter olarak belirlenen kurallar çerçevesinde ve aylık talep yılı esas alınarak hesaplandığına değinilen açıklamada, sigortalının gün ve kazançlarında bir değişiklik olmasa da her yılın TÜFE, gelişme hızı, aylık artışı verileri farklı olduğundan talep yılına göre aylık miktarının değişebildiğine dikkat çekildi.

SGK'dan 'Emeklilere yüzde 30'dan daha düşük zam yapıldı' iddiasına yanıt geldi. SGK’dan flaş açıklama yapıldı. Milyonlarca emeklinin beklediği haberin ayrıntıları haberimizde. İşte detaylar…


Geri Dön