27 / 04 / 2024

SGK’dan çalışanlara peş peşe büyük jest! Bu kişilere toplu para ödenecek! Bu parayı hemen alın!

SGK’dan çalışanlara peş peşe büyük jest! Bu kişilere toplu para ödenecek! Bu parayı hemen alın!

Primini tamamlayamadığı için EYT’den yararlanamayanlar için toplu ödeme alma imkanı bulunuyor. SGK'ya yapılan başvuruyla beraber biriken primler geri alınıyor. Vefat halinde de bu haktan yakınları faydalanabiliyor. Peki SGK'dan toplu ödeme nasıl alınır? İşte detaylar...



8 Eylül 1999 yılından önce sigortalı olan çalışanlar ya da borçlanmayla başlangıcını bu tarihe çekenler prim ve yıl koşulunu tamamlar tamamlamaz emekli olabiliyor. SSK'lı çalışanlarda 5 bin-5.975, Bağ-Kur'lu çalışanlar ve memurlarda da kadınların 7.200, erkeklerin 9 bin prim günü tamamlaması yetiyor.

Bu süreyi tamamlayamayanlar için ise SSK'lı çalışanlarda 3.600, Bağ-Kur'lu çalışanlarda 5.400 günle kısmi olanağı bulunuyorken burada belirlenen yaşı da tamamlamak gerekiyor. Ancak bazı sigortalılar, emeklilik şartlarını tamamlayamıyor.

SGK’dan çalışanlara peş peşe büyük jest! Bu kişilere toplu para ödenecek! Bu parayı hemen alın!

Edinilen bilgiye göre borçlanmayla ya da çalışarak emeklilik primini tamamlayamayacak çalışanlara da toplu ödeme alma olanağı veriliyor.

SGK’ya başvuran kişiler, birikmiş primlerini toptan geri alma imkanını kullanabiliyorken vefat durumunda da hak sahibi yakınlarına bu olanak veriliyor. İşte bu durumda merak edilen soruların cevapları:

TOPLU PARA İADESİ İÇİN HANGİ KOŞULLAR ARANIYOR?

SSK ve Bağ-Kur'lu çalışanların toplu para alabilmesi için sigortalı olarak çalışmaması ya da kendi işini yürütüyor olmaması gerekiyorken, emekli maaşı bağlanma koşullarını sağlayamamış olması şart oluyor.

EMEKLİ OLAMAYAN KİŞİ PRİMLERİNİ NASIL GERİ ALIR? HANGİ YOL İZLENMELİ?

Emeklilik için gerekli prim ödeme gün sayısını dolduramayan çalışanlar bağlı bulunulan sosyal güvenlik merkezine ya da il müdürlüğüne yazılı talepte bulunmaları durumunda ödemiş oldukları prim tutarlarını toplu olarak alabiliyor.

İşte detaylar...


Geri Dön