10 / 05 / 2024

SGK’dan çalışanlara peş peşe büyük jest! Bu kişilere toplu para ödenecek! Bu parayı hemen alın!

SGK’dan çalışanlara peş peşe büyük jest! Bu kişilere toplu para ödenecek! Bu parayı hemen alın!

Primini tamamlayamadığı için EYT’den yararlanamayanlar için toplu ödeme alma imkanı bulunuyor. SGK'ya yapılan başvuruyla beraber biriken primler geri alınıyor. Vefat halinde de bu haktan yakınları faydalanabiliyor. Peki SGK'dan toplu ödeme nasıl alınır? İşte detaylar...



HANGİ PRİMLER İADE EDİLİYOR?

4A'lı çalışanlar yani SSK'lılar için 2008 yılından önce kendi adına ödenen hem işçi hem de işveren primi, 2008'den sonra ise sadece işçi primleri geri ödeniyorken 4B'lilere yani Bağ-Kur'lu çalışanlara ise tarih ayrımı yapmadan ödedikleri tüm primler geri veriliyor.

Söz konusu primler yalnızca malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları için olanlardan oluşuyor ve sigortalının, varsa hizmet borçlanmaları ile isteğe bağlı sigorta primleri de ölüm ve yaşlılık toptan ödemelerine ekleniyor.

Kısa vadeli sigorta kolları ile genel sağlık sigortası primleri toptan ödeme şeklinde ödeme yapılmıyor.

VERİLECEK PARADA BİR GÜNCELLEME SÖZ KONUSU MU?

Güncelleme yapılıyor ve başvuru tarihine kadar geçen seneler için güncelleme katsayısıyla hesap gerçekleştiriliyor.

SGK’dan çalışanlara peş peşe büyük jest! Bu kişilere toplu para ödenecek! Bu parayı hemen alın!

ÖLEN KİŞİLERİN YAKINLARI DA PRİMLERİN PARASINI ALABİLİR Mİ?

Ölen sigortalı çalışanların hak sahiplerine ölüm maaşı bağlanabilmesi için en az 1800 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması gerekiyor. Ayrıca, 4/1-(a) sigortalıları için, her türlü borçlanma süreleri hariç minimum beş seneden beri sigortalı bulunup, toplam 900 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması şartı aranıyor.

TOPTAN ÖDEMEYİ ALANLAR, SONRASINDA İHTİYAÇ DUYARSA BU PRİMLERİ YENİDEN İHYA EDEBİLİR Mİ?

5510 sayılı yasa kapsamında toptan ödeme yapılarak hizmetleri tasfiye edilmiş bulunan kişilerden tekrar bu yasaya tabi olarak malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olan kişiler, yazılı olarak müracaat etmeleri durumunda, aldıkları toptan ödemenin ödeme tarihi ile yazılı istek tarihi arasında geçen seneler için her senenin gerçekleşen güncelleme katsayısı ile güncellenerek bulunan tutarı, tebliğ tarihini takip eden ayın sonuna kadar ödemeleri durumunda bu hizmetler ihya ediliyor.

Milyonlarca çalışana müjde! Asgari ücrete zam geliyor! Bakan Bilgin resmen açıkladı!

BİM’de çok konuşulacak Ramazan indirimleri başladı! Karnıyarık tenceresi 219 TL’ye, kulplu fırın tepsisi 199 TL’ye düştü

Duyan duymayan kalmasın! Ziraat Bankası yılın kampanyasını başlattı! Alışverişleriniz bedavaya gelecek!


Geri Dön