29 / 04 / 2024

EYT’lilere SGK’dan kritik uyarı! Bu detayı sakın atlamayın!

EYT’lilere SGK’dan kritik uyarı! Bu detayı sakın atlamayın!

Emekli olabilmek için en önemli konulardan biri de sigorta başlangıç tarihi olarak biliniyor. Staj sigortası kapsamı bireyin geçirmiş olduğu meslek hastalıklarını ve iş kazalarını içeriyor. İşte tüm detaylar...



Staj sigortasında emekliliğe ilişkin bir prim ödemesi gerçekleşmez, bu nedenle emeklilik için gün sayısı hesaplaması yapıldığı zaman staj prim günleri bu hesaba dahil edilemez.

EYT’lilere SGK’dan kritik uyarı! Bu detayı sakın atlamayın!

Milyonlarca emekli adayının merak ettiği konulardan biri de staj döneminde yapılan staj sigortasının, sigorta başlangıcı sayılıp sayılamayacağı ve emeklilik açısından bir katkısının olup olmadığı konusu. Emekli olabilmek için gerekli olan primlere staj sigortası da dahil edilebilir mi?

Peki, staj döneminde yapılan sigorta, sigorta başlangıcı olarak kabul edilir mi? Staj sigortası emekli olunacağı zaman prim gün sayısına dahil edilir mi? İşte tüm bu soruların yanıtlarını bulabileceğiniz haberimizin ayrıntıları…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön