04 / 05 / 2024

SGK’dan kritik duyuru! Son tarih 31 Mart! Acele edin!

SGK’dan kritik duyuru! Son tarih 31 Mart! Acele edin!

SGK’dan kritik bir duyuru yapıldı. Mükellefler tarafından verilmesi gereken Katma Değer Vergisi, Damga Vergisi ve Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannameleri'nin verilme ve bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerini 31 Mart 2023’e kadar uzatıldı.



Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK), internet sitesinde yaptığı duyuru aracılığıyla şubat ayı muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin verilme süresinin uzatıldığını paylaştı.

Yapılan duyuruda, 213 sayılı Vergi Usul Yasasının mükerrer 28’nci maddesinde bulunan yetkiye dayanılarak; mükelleflerce verilmesi gereken Katma Değer Vergisi, Damga Vergisi ve Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamelerinin verilme ve bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerinin 31 Mart 2023’e kadar uzatıldığını duyurdu.

SGK’dan kritik duyuru! Son tarih 31 Mart! Acele edin!

SGK’dan yapılan açıklamaya göre, işverenlerin bildirimlerini süresinde yapabilmeleri için ülke genelinde Şubat 2023 dönemi Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesinin “Sigorta Bildirimleri” ile ilgili kısmının da son verilme süresi 31 Mart 2023 Cuma günü saat 23:59'a kadar verilmesi durumunda zamanında verilmiş kabul edilecek.

Fakat, e-Bildirge sisteminden gönderilecek Aylık Prim ve Hizmet Belgelerinin son verilme tarihinde bir değişiklik olmadığı en geç 27 Mart’a kadar gönderilmesi gerektiği belirtildi.

İşte detaylar...


Geri Dön