18 / 05 / 2024

SGK’dan kritik duyuru! Son tarih 31 Mart! Acele edin!

SGK’dan kritik duyuru! Son tarih 31 Mart! Acele edin!

SGK’dan kritik bir duyuru yapıldı. Mükellefler tarafından verilmesi gereken Katma Değer Vergisi, Damga Vergisi ve Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannameleri'nin verilme ve bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerini 31 Mart 2023’e kadar uzatıldı.



Açıklamada, 2023 yılı şubat ayı tahakkuklarının son ödeme tarihinde herhangi bir değişiklik olmadığı söz konusu prim tahakkukları ile ilgili yapılacak ödemelerin 31 Mart 2023’e kadar yapılması gerektiği paylaşıldı.

SGK’DAN TOPLU ÖDEME İMKANI

Öte yandan, SGK tarafından yapılan başka bir duyuruda borçlanmayla ya da çalışarak emeklilik primini tamamlayamayacak çalışanlara toplu ödeme alma imkanı verildiği aktarıldı.

SGK’ya başvuran çalışanlar, birikmiş primlerini toptan geri alma imkanını kullanabiliyorken ölüm durumunda da hak sahibi yakınlarına bu imkan verilecek.

SGK’dan kritik duyuru! Son tarih 31 Mart! Acele edin!

TOPLU PARA İADESİ İÇİN HANGİ KOŞULLAR ARANIYOR?

SSK ve Bağ-Kur'lu çalışanların toplu para alabilmesi için sigortalı olarak çalışmaması ya da kendi işini yapması gerekiyorken, emekli maaşı bağlanma koşullarını sağlayamamış olması şart.

EMEKLİ OLAMAYAN KİŞİ PRİMLERİNİ NASIL GERİ ALIR? HANGİ YOL İZLENMELİ?

Emeklilik için gerekli prim ödeme gün sayısını dolduramayan kişiler, bağlı bulunulan sosyal güvenlik merkezine veya il müdürlüğüne yazılı bildirim yapmaları durumunda ödemiş oldukları prim tutarlarını toplu olarak alabilecek.

SGK’dan çalışanlara peş peşe büyük jest! Bu kişilere toplu para ödenecek! Bu parayı hemen alın!

Son dakika! Teknoloji tutkunlarına güzel haber! O karar Resmi Gazete'de yayımlandı!

Altında her tahmini doğru çıkan uzman isimden çok heyecanlandıran tahmin!


Geri Dön