02 / 05 / 2024

Son dakika! Teknoloji tutkunlarına güzel haber! O karar Resmi Gazete'de yayımlandı!

Son dakika! Teknoloji tutkunlarına güzel haber! O karar Resmi Gazete'de yayımlandı!

Akıllı telefon ithalatında gözetim uygulaması kapsamında belirlenen taban fiyat limitine zam kararı iptal edildi. İşte detaylar...



Bugün itibariyle, akıllı telefon ithalatında tane başına birim gümrük kıymetinin 350 dolara yükseltilmesi kararının yürürlükten kaldırıldığı Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu karar ile beraber gözetim belgesi olmayan ithalatçıların Türkiye’ye getirdiği en ucuz telefon bile 350 dolar olarak kabul edilmeyecek ve vergilendirme bu kapsamda yapılmayacak.

Son dakika! Teknoloji tutkunlarına güzel haber! O karar Resmi Gazete de yayımlandı!

Taban fiyat limitinin artırılması ile birlikte akıllı telefon ithalatına getirilen gümrük vergisi artışı, yürürlükten kaldırılmış oldu. Bu karar ile beraber, gözetim belgesi olmayan ithalatçıların getirdiği en ucuz telefon dahi, 350 dolar üzerinden vergilendirilmeyecek ve alınan bu karar ile, ucuz telefon fiyatlarındaki zam tehdidi de ortadan kalkmış oldu.

Önceki kararın, cep telefonlarına 2 bin 500 TL zam olarak yansıyacağı ifade ediliyordu.

Eğer bu düzenleme yürürlükte kalsaydı, ithal edilen akıllı cep telefonlarına daha yüksek bir gümrük vergisi uygulanacaktı. Bu durumda da tüketici fiyatlarına yansıyacaktı.

İşte detaylar...


Geri Dön