04 / 05 / 2024

Altında her tahmini doğru çıkan uzman isimden çok heyecanlandıran tahmin!

Altında her tahmini doğru çıkan uzman isimden çok heyecanlandıran tahmin!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in altına ilişkin tahminleri gündemde yer almaya devam ederken önceki hafta serbest piyasada altın gram fiyatı 1.250 lirayı aşarak rekor tazeleyen altın, haftanın ilk gününde düşüşe geçti. Memiş'in son yaptığı açıklama yatırımcıları heyecanlandırdı.



Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarına ilişkin yaptığı yorumlarla binlerce yatırımcının dikkatini çekiyor. Altın fiyatları, ABD'de ardı ardına iflas açıklayan 3 banka krizi sonrası güvenli liman talebinin artması ile birlikte yükseldi. Özellikle yatırımcılar, altın fiyatları düşecek mi yoksa yükselecek mi sorusuna cevap arıyor. Ekonomist Memiş'in “Bu sene çok duyacağız” diyerek açıkladığı tahmin duyanları heyecanlandırırken Memiş, gram altında yeni hedefin 1.550 lira seviyesinde olduğunu söyledi. Peki, altın fiyatları ne olacak? İşte merak edilenler...

 Altında her tahmini doğru çıkan uzman isimden çok heyecanlandıran tahmin!

'BU YIL ÇOK DUYACAĞIZ'

Finans Analisti İslam Memiş altın fiyatları hakkındaki yeni tahminlerini şu şekilde ifade etti:

"Önceki haftada altın fiyatları tüm zamanların rekor seviyesini görürken, serbest piyasalarda 1253 lira düzeyini görürken ve ekranlarda 1230 liraları aşan seviyeler test edildi. 2023 için rekor kelimelerini çok duyacağız diye tahmin ediyorum.

2022’ye bakıldığında altın fiyatları baskı altında kalmıştı ve altın 2023’te biraz daha serbest kalıyor ve merkez bankalarının da sahneden indiğini dönem başlıyor. Fed ve diğerleri artık kenara çekilecek. Bu durumda altın fiyatları buradan da güç toplayabilir.”

İşte detaylar...

 


Geri Dön