05 / 05 / 2024

Gaziantep'te İpekyolu Belediye Başkanları Forumu düzenlendi!

 Gaziantep'te İpekyolu Belediye Başkanları Forumu düzenlendi!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, ''İpekyolu şehirlerinin bundan sonra sadece gezi ve turistik amaçlı değil, iş üretmek, kültürel ve sosyal ilişkiler kurmak için de bir araya geleceklerine inanıyorum'' dedi



Forum kapsamında Zirve Park'ta Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu tarafından konuk ülke temsilcilerine yemek verildi. 

     Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey törende, 30 ülkeden 120 katılımcının iştirak ettiği forumun çok başarılı geçtiğini belirtti. 

     Siirt'in Pervari ilçesinde düşen askeri helikopterdeki 17 askerin şehit olması nedeniyle program kapsamında tertiplenen programın eğlenceli kısmını iptal ettiklerini ifade eden Güzelbey, ''İpekyolu şehirlerinin bundan sonra sadece gezi ve turistik amaçlı değil, iş üretmek, kültürel ve sosyal ilişkiler kurmak için de bir araya geleceklerine inanıyorum'' dedi. 

     Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da İpekyolu şehirlerinin temsilcilerini Gaziantep'te ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını dile getirerek, Gaziantep'te var olan birlik ve beraberlik anlayışına vurgu yaptı. 

     Dünya Vatandaşlar Örgütü ve İpek Yolu Küresel Birliği Başkanı Dr. Young Hoon Kwaak ise Gaziantep'i ''modern'' ve ''21. yüzyılın Rönesans şehri'' olarak nitelendirdi. 

     Kwaak, forumda iki gündür süren çalışmalar sonucunda bazı kararlar aldıklarını ifade ederek, ''Birinci kararımız, eylem planları hazırlanacak. Hep birlikte İpekyolu Üniversiteleri Ağı kuracağız. Ayrıca genç jenerasyonlar yeni öğrenme yöntemlerini öğrenecekler'' diye konuştu. 

     Konuşmaların ardından forumun 8'ncisinin gelecek yıl Güney Kore'nin Yeosu kentinde düzenlenmesi kararı açıklanarak İpekyolu bayrağının devir teslimi gerçekleştirildi. 

     Bu yıl foruma ev sahipliği yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, İpekyolu Bayrağı'nı Güney Kore'nin Yeosu kenti Belediye Başkanı Ching Seog Kim'e teslim etti. 

     Program, ülke temsilcilerinin birbirlerine hediyeler vermesiyle sona erdi. 

AA



Geri Dön