28 / 04 / 2024

Gaziantep'te Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında konutlar yükseliyor! 

Gaziantep'te Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında konutlar yükseliyor! 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin etkilediği Gaziantep'te, Yerinde Dönüşüm Projesi'nden yararlanan depremzedelerin inşa ettirdiği konutlar hızla yükseliyor. İşte detaylar..



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, 6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ilin hızla ayağa kaldırılması ve afetzedelerin evlerine kavuşmaları için hayata geçirdiği Yerinde Dönüşüm Projesi'nde başvurular devam ediyor. 

Depremzedeler, inşaatların aşamalarına göre 750 bin TL hibe, 750 bin - 1 milyon TL arasında da kredi alarak konutlarını inşa etmeye başlıyor. 

Bunları yanı sıra, Gaziantep'te de başvurularına onay verilen yaklaşık 300 depremzedenin konutlarının inşaatı devam ediyor. 

Gaziantep te Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında konutlar yükseliyor! 

Depremin etkilediği Şehitkamil ilçesi Erikli Mahallesi'nde Yerinde Dönüşüm Projesi'nden yararlanan Eren Şenyer, proje sayesinde aldığı desteklerle evinin inşaatını sürdürdüğünü dile getirdi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkililerinin denetimi altındaki müttehittin evini inşa ettiğini dile getiren Şenyer, "Bu kadar hızlı ilerleyeceğini hiç düşünmemiştim. Bizim mahallede 17 proje onaylandı, bir kısmının zemin etüdü yapılıyor bir bölümünün ise inşaatı sürüyor" ifadelerine yer verdi. 

Şenyer, tek katlı ve 150 metrekare büyüklüğünde bir konut yaptırdığını dile getirdi. 

Gaziantep te Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında konutlar yükseliyor! 

Eren Şenyer, Bakanlığın verdiği projelere uygun şekilde ilerlediklerinin altını çizdi ve "Hibe ve kredi için devletimize teşekkür ediyorum. Proje çerçevesinde 'konutlar biraz geç olacak' diye bir algı oluşmuştu. İşin içerisindeyiz ve kesinlikle öyle bir durum söz konusu değil" şeklinde konuştu. 

Şenyer, Bakanlığın gelerek aşama aşama inşaatı denetlediğine de vurgu yaptı ve "Her şey eksiksiz ve hızlı bir şekilde insanların kışı evlerde geçirmesi için ivedilikle yapılıyor. Proje harika, kırsal bölgedeyiz ve bu  konutların daha iyi bir yaşam imkanı sağlayacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Proje çerçevesinde kaba inşaatının büyük bir kısmını tamamlayan Mustafa Şahin de başvuruları onaylandıktan sonra bir ay içerisinde temeli attıklarına dikkat çekti. "Depreme dayanaklı güzel bir konutumuz oluyor. Ben inşaat demircisiyim. Depreme dayanıklı güzel evler inşa ediliyor" diyen Şahin, projeden memnun olduğunu da söyledi. 

Emlak Konut GYO Malatya Merkez 1. Etap 1. Kısım ve 2. Etap 1. Kısım deprem konutları için imzalar atıldı!

İzmir Gaziemir'deki trafo alanın ticaret alanına çeviren imar planı askıda! 5 kata kadar yapılaşma izni bulunuyor!

TOKİ'den Denizli'nin bu ilçesine 200 konutluk yeni proje geliyor!


Geri Dön