28 / 04 / 2024

İzmir Gaziemir'deki trafo alanın ticaret alanına çeviren imar planı askıda! 5 kata kadar yapılaşma izni bulunuyor!

İzmir Gaziemir'deki trafo alanın ticaret alanına çeviren imar planı askıda! 5 kata kadar yapılaşma izni bulunuyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gaziemir ilçesindeki Optimum Alışveriş Merkezi karşısında yer alan trafo alanını ticaret alanına çeviren imar planlarını askıya çıkardı.



İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, Gaziemir Sakarya Mahallesi ile ilgili dikkat çeken bir imar değişikliğine imza atıldı. Hali hazırdaki 1/5000 ölçekli nazım imar planında, "trafo alanı" kullanımda kalan 2 bin 83 ada, 3 parselin statüsünü "ticaret alanı" olarak değiştiren imar planı askıda.

5 KATA KADAR YAPILAŞMA İZNİ BULUNUYOR!

Gaziemir’deki Optimum Alışveriş Merkezi’nin karşısında, Ege Serbest Bölge’nin yanı başında bulunan parselin 1,5 emsal hakkı ve 5 kata kadar yapılaşma izni bulunuyor.

Söz konusu parsel ise Murat Çiçek isimli bir şahıs adına kayıtlı olduğu belirtildi. Parsel daha önce iki defa  İzmir  Büyükşehir Belediyesi Meclisi gündemine gelmiş fakat CHP’li üyelerin oy çokluğu ile geri çevrilmişti.

İzmir Gaziemir deki trafo alanın ticaret alanına çeviren imar planı askıda! 5 kata kadar yapılaşma izni bulunuyor!

KONUT DIŞI KENTSEL ÇALIŞMA ALANI OLARAK GÜNCELLENMELİ

Plan açıklama raporunda söz konusu arazi ile ilgili önemli bilgiler aktarıldı.  2083 ada 3 parsele ilişkin nazım imar planı değişikliği ile; yürürlükte olan 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı'nda "Trafo Alanı" olarak gözüken 416 metrekare yüzölçümüne sahip olan taşınmaza ilişkin arazi kullanım kararı; Mekansal Planlar Yapımlar Yönetmeliği'ne uygun bir
biçimde ve bölgenin dinamikleri göz önünde bulundurularak "Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı"
olarak güncellenmesi önerilmekte.

Hisseli arsada imar affı var mı?

Sezgin Tanrıkulu: Korkunç rantlar var, o bölgeleri talan ettiler!

Ataşehir, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerinin imar planları için yeni adım!

Plan değişikliği sahası; fiziki eşikler bakımından incelendiğinde sahanın İzmir Adnan Menderes Havalimanı uçuş konisi içerisinde kaldığı ve pist başlangıcından itibaren belirlenen ilk 6 bin metrekarelik  kısım içerisinde olduğu görülmekte. Bu duruma istinaden yürürlükteki 1/5.000 ölçekli imarr Planı'nda yer alan uçuş konisi kriterleri nazım imar plan değişikliği önerisine birebir takip edildi.

Söz konusu uçuş konisine ilişkin nazım imar planında yer alan Havaalanı Mania Kriterleri incelendiğinde 1.7.3. nolu maddede: "1.7.3. Uçuş konisinin pist başlangıcından itibaren ilk 6.000 metrelik bölümü içerisinde her türlü parlayıcı, patlayıcı, akaryakıt tesis ve depolar ile buna benzer yapılar ve yoğun duman çıkaracak nitelikte sanayi tesisi yer alamaz." İfadesine yer verildiği görülmekte.

 Dolayısıyla plan sahası içerisinde gerçekleşmesi öngörülen tüm yapılaşma faaliyetlerinde ilgili plan hükmüne ve mania kriterlerine uyulması gerekir.


Geri Dön