28 / 04 / 2024

Sezgin Tanrıkulu: Korkunç rantlar var, o bölgeleri talan ettiler!

Sezgin Tanrıkulu: Korkunç rantlar var, o bölgeleri talan ettiler!

Diyarbakır'daki imar değişikliğine ilişkin konuşan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, korkunç rantların olduğunu ve Sur ve Bağlar'ın talan edildiğini söyledi.



CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır'ın Kayapınar, Bağlar ve Sur ilçelerinin kayyımlarca talan edildiğini iddia etti.

TBMM Genel Kurulu'nda HEDEP’in grup önergesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kayyım uygulamaları hakkında konuştu.

12 Eylül 1980 askeri darbesini anımsatan Tanrıkulu, 12 Eylül darbesinden sonra böyle bir kayyım uygulamasının Türkiye'nin gündemine geldiğini ve darbeden sonra belediye başkanları görevden alınarak yerlerine kayyım atandığını hatırlattı. Tanrıkulu, "Fakat 2 veya 3 sene sonra yeniden seçim yapılıp kayyım iradesine son verilmişti" dedi.

Sezgin Tanrıkulu: Korkunç rantlar var, o bölgeleri talan ettiler!

'KORKUNÇ RANTLAR DÖNÜYOR'

Hükümetin 15 Temmuz darbe girişimini fırsat bilerek Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan vatandaşların yaşadığı bölgede halkın iradesine saygı duymadığına dikkati çeken Tanrıkulu, "O zamandan bu zamana yaklaşık 7 yıldır bir fiili darbe yönetimiyle bölge halkı karşı karşıya" diye konuştu.

GazeteDuvar'ın haberine göre, Kayyımla yönetilen belediyeler hakkında yolsuzluk iddialarının olduğunu kaydeden Tanrıkulu, "Seçilmiş olduğum Diyarbakır'da, mesela Kayapınar ilçesinde ve Bağlar ilçesinde bir imar değişikliği gerçekleştirilecek. Nasıl yapılıyor? Sadece bir belediye başkanının imzasıyla yapılıyor ve korkunç rantlar var" dedi. Tanrıkulu, "Eğer gerçekten AK Partisi'nin siyasal mekanizması bu rantın ortağı değilse bunlara izin vermez" diye ifade etti.

"Gelin, beraber araştıralım" diye ifade eden Tanrıkulu, "Son 5 yılda Diyarbakır'ın çevresinde nereler tek imzayla imara açıldı? Hangi meralar satıldı, kimlere satıldı ve nereler satıldı? Alanların siyasi kimliği kim ve ne kadara satıldı? Şeffaf süreçlerden geçti mi, geçmedi mi?" diye sordu.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Kayapınar, Bağlar ve Sur'un her tarafının atanan kayyımlarca talan edildiğini ifade ederek şunları söyledi:

"3 tane küçük sanayi var Diyarbakır'da, şehrin ortasında kalmış. O Vali ona karar veriyor, diyor ki, 'Taşınmasına gerek yok'. Ama 5 ay sonra yani Mart ayından sonra o Vali'yi bir Diyarbakırlı görmeyecek. Peki, seçilmiş belediye başkanı olsaydı bunu yapar mıydı? Hayır, yapmazdı." diye ifade etti.

Akaryakıtta sular durulmuyor: Motorine şimdi de 1.14 TL zam geliyor! Bu gece fiyatlar yükselecek!

Bu ilde 8 taksitle KDV'den muaf iş yeri satılacak!

 


Geri Dön