14 / 05 / 2024

Gaziantep'teki 7 bin 818 adet deprem konutunda çalışmalar hızlandı!

Gaziantep'teki 7 bin 818 adet deprem konutunda çalışmalar hızlandı!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremden etkilenen Gaziantep'de TOKİ tarafından temeli atılan kalıcı afet konutlarının inşaatı yükselmeye devam ediyor.



Depremlerden en çok etkilenen ilçeler arasında olan Nurdağı ve İslahiye'de 7 bin 818 konutun inşası sürüyor. Bu doğrultuda kaba inşaatı tamamlanan 5 katlı binaların bazılarının çatıları yerleştirildi, sıva işlemlerine de başlandı.

Bölgede yapımı süren konutların bir yıl içinde tamamlanarak depremzedelere verilmesi hedefleniyor.

Proje Koordinatörü Murat Ulusoy, konutların yapımının hızla devam ettiğini ifade etti.

Gaziantep teki 7 bin 818 adet deprem konutunda çalışmalar hızlandı!

Ulusoy, şu an duvar ve sıva çalışmasının devam ettiğini ve Nurdağı'nda ise temel çalışmasının yürütüldüğü bilgisini verdi.

Burasının radye temel ve tünel kalıp sistemiyle yapıldığını belirten Ulusoy, "Binaların amacı içindeki insanları korumak. Şükürler olsun TOKİ'nin yaptığı binalar içindeki insanları koruduğu gibi kendilerini de korumuştur" açıklamasında bulundu.

Neredeyse yüzde 70'i perde kalıp sistemiyle inşa edildiğini aktaran Ulusoy, "Çok kaliteli bir demir ve beton kullanımı var. Daha önce C30-37 betonu gökdelenlerde kullanıyorduk, şimdi buralarda kullanıyoruz" diye açıkladı.

İnşaatlarda proje ve zeminin de önemli olduğu aktaran Ulusoy, ihalelerin devam ettiğini hatırlatarak "Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 1 yıl gibi kısa bir süre içinde Nurdağı ve İslahiye'deki konutları bitireceğiz" bilgisini paylaştı.

Yapılan konutların değerli ve kaliteli konutlar olduğunu ifade eden Ulusoy "Çok emek veriyoruz. Her detaya dikkat ediyoruz." dedi.

Ulusoy, projede ticaret alanı, sosyal alan, oyun alanı gibi birçok alanın da yapılacağını da kaydetti.

Öte yandan Eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep'te 42 bin 358 deprem konutu yapılacağını ve 1 yıl içerisinde vatandaşlara teslim edilmesinin öngörüldüğünü açıklamıştı.

Gül, Kırıkçalı Mahallesi'nde martta temeli atılan kalıcı konut projesi alanındaki inceleme sonrası gazetecilere, depremlerin üstünden kısa bir süre geçmesine rağmen güvenli ve depreme karşı dirençli konutların inşasına başladıklarını ifade etmişti.

Gül, Gaziantep'te 42 bin 358 deprem konutu inşa edileceğini bunların 12 bin 607'si köy evi olduğu bilgisini paylaşarak "Vatandaşımız kendi doğal hattından uzaklaşmadan yine güvenli bir şekilde yaşayacaklar" diye belirtmişti.

Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlükleri başvurularında yaş şartı değiştirildi! Hizmet süreleri de düzenlendi!

Borsa haftanın son gününe yükselişle başladı!

Elimizdeki dolarları bozduralım mı? Seçim sonrasında dolar bu kadar olacak! Yatırımcılar şimdiden hazırlanın


Geri Dön