Gaziantep'teki tesis ve stat inşaatlarında son durum!
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gaziantep’e yaptığı yatırımlarla kentin çehresini tümden değiştirdi. Bakanlık, 2003 yılından bu yana tamamlanan 24, devam eden 8 proje için Gaziantep’e toplam 171 milyon TL kaynak aktarıldı.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gaziantep'te çok ciddi bir yatırım programı olduğunu belirterek, “Bakanlık olarak bölgedeki normalleşme sürecine sportif tesisleri ve gençlik yatırımlarıyla destek veriyoruz. Spor alanında Batı'da ne varsa Doğu'da da o olacak” dedi.
Sanayi ve ticareti ile Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden biri olan Gaziantep, spor ve gençlik alanındaki yatırımlarla da marka kent olma yolunda ilerliyor. Gaziantep’teki mevcut gençlik ve spor tesislerinin yetersizliğini tespit eden Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2003 yılında başlattığı çalışmayla kenti cazibe merkezi haline getirdi. Tamamlanan 24, devam eden 8 proje ile Gaziantep’e toplam 171 milyon TL kaynak aktarıldı.
Gaziantep'e Kazandırılan Spor Tesisleri;
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın son 13 yılda yaptırdığı spor tesisleri, bütün federasyonlarının organizasyonlarına ev sahipliği yapabilecek şekilde dizayn edildi. Gaziantep’te ulusal ve uluslar arası müsabakaların gerçekleştirilebilmesi için 2009 yılında 6 bin 400 kişi kapasiteli Şahin Bey Spor Salonu hizmete açıldı. Şehit Kamil ilçesinde Gazikent Spor Salonu, Nurdağı ilçesinde Nurdağı Spor Salonu, Araban ilçesinde Araban Spor Salonu, Karkamış Hamza Yerlikaya Spor Salonu, Yavuzeli ilçesinde Yavuzeli Spor Salonu, Yavuzeli ilçesinde Spor Salonları yapılarak kentin tesis ihtiyacı büyük ölçüde giderildi. Şehitkamil ilçesinde 92 yatak kapasiteli Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi yapıldı. Oğuzeli, Araban, Nurdağı, İslahiye ve Nizip ilçelerinde statlar inşa edildi. Akkent Sentetik Yüzeyli Olimpik Atletizm Sahası sporcuların hizmetine sunulurken, Nizip ve Altınüzüm’e sentetik futbol sahası yapıldı. Mevcut tesisler tadilat ve onarımdan geçirildi.
Kentte Yapımı Devam Eden Tesisler
Gaziantep’te yapımı devam eden en büyük tesis projesi 96 milyon TL maliyetle yapılan Gaziantep Arena... Temeli Şubat 2013’te atılan 36 bin seyirci kapasiteli stadın Temmuz 2016 tarihinde bitirilmesi planlanıyor. Türkiye'nin en büyük olimpik yüzme havuzlarından biri de Gaziantep'e yapılıyor. Şehitkamil İlçesindeki 3 bin 500 kapasiteli Olimpik Yüzme havuzunun inşaatı devam ediyor. Yaklaşık 10 milyon TL maliyetle yapılan yüzme havuzunda çatı kapatma imalatı gerçekleştiriliyor.Gazikent’te Çok Amaçlı Spor Salonu inşaatına bu yılın ilk ayında başlandı. Önümüzdeki yıl hizmete açılması planlanan spor salonu 7 milyon TL’ye mal olacak. Gaziantep'e ayrıca 3 yeni öğrenci yurdunun inşaatında sona gelindi.
Yapımı Planlanan Projeler
Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip illerinden biri olan Gaziantep'te biri Nizip diğeri Şehitkamil’de olmak üzere 14 bin üyeli iki Gençlik Merkezi bulunuyor. Kentte bütün gençlerin ilgi ve ihtiyaçlarını karşılamak üzere 3 gençlik merkezi daha yapılacak. 800 bin nüfusa sahip olan Şahinbey ilçesinde 5 bin218 m² bölgede Gençlik Merkezi inşa edilecek. 70 kişilik nüfusa sahip, Suriyeli mültecilerin kampının bulunduğu İslahiye İlçesi ile 50 bin kişinin yaşadığı Nurdağı İlçesi’nde de Gençlik Merkezi Yapılması planlanıyor.
Şehitkamil İlçesine 4 bin 800 seyirci kapasiteli Spor Salonu, 20 bin 400 m² arazi üzerine Hokey Sahası ve futbol sahası, Gazikent’e Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Araban’a yüzme havuzu, Şehitkamil ve Şahinbey İlçelerinde semt sahaları inşa edilecek. Şehitkamil ve Şahinbey İlçelerine 2 adet 500 seyirci kapasiteli spor salonu yaptırılması hedefleniyor.
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun kapasitesi artırılacak
Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından son 13 yılda Gaziantep'e 8 yurt inşa edildi. 9 bin 662 yatak kapasitesi bulunan kentte bu yıl açılacak 3 yurt ile birlikte kapasite 3876 artırılacak ve 13 bin 538 kapasiteye ulaşacak.
“Spor alanında Batı'da ne varsa Doğu'da da o olacak”
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Mardin’de açıkladığı eylem planı çerçevesinde Hükümet tarafından Doğu ve Güneydoğu için çizilen yol haritasının bölgenin dinamikleri ve orada yaşayan vatandaşlar için hayati önem taşıdığını belirterek, Bakanlık olarak bölgedeki gelişme sürecine sportif tesisler ve gençlik yatırımlarıyla destek verdiklerini söyledi.
Gaziantep’e kazandırılan tesislerin hayırlı olmasını dileyen Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ülkemiz genelinde başlattığımız tesisleşme hamlemiz, Doğu ve Güneydoğu'da da tüm hızıyla sürüyor. Bakanlık olarak biz de elimizden gelenin en iyisini yapmak adına gece gündüz çalışıyoruz. Son 13 yılda tamamlanan 24 tesis, devam eden 8 proje ile Gaziantep’e toplam 171 milyon TL kaynak aktarıldı. Güzel ülkemizin 81 ilinde yatırımlar yaptık, yapıyoruz, yapacağız. Doğu ve Güneydoğu'da yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek. Bakanlık olarak bizim bu konudaki hassasiyetimiz en üst noktada. ‘Batı'da ne varsa Doğu'da da o olacak' anlayışında bir Bakanlık olarak, gelecek yıllardan itibaren bölgenin ve Gaziantep'in spor ve gençlik alanlarında Türkiye'nin yükselen yıldızı olacağına inanıyorum”
Gaziantep Zafer
Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gaziantep’e13 yılda 171 milyon lira kaynak aktarıldığını belirterek, “Gaziantep, spor ve gençlik alanlarında Türkiye’nin yükselen yıldızı olacak” dedi
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gaziantep'e yaptığı yatırımlarla kentin çehresini tümden değiştirdi. Bakanlık, 2003 yılından bu yana Gaziantep'e toplam 171 milyon TL yatırım yaptı. Bakan Akif Çağatay Kılıç, Gaziantep'te ciddi bir yatırım programı olduğunu belirterek, "Bölgedeki normalleşme sürecine sportif tesisleri ve gençlik yatırımlarıyla destek veriyoruz. Batı'da ne varsa Doğu'da da o olacak" dedi.
171 MİLYON TL
Sanayi ve ticareti ile önde gelen şehirlerden biri olan Gaziantep, spor alanındaki yatırımlarla da marka kent olma yolunda ilerliyor. Gaziantep'teki mevcut gençlik ve spor tesislerinin yetersizliğini tespit eden Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2003 yılında başlattığı çalışmayla kenti cazibe merkezi haline getirdi. Tamamlanan 24, devam eden 8 proje ile Gaziantep'e toplam 171 milyon TL kaynak aktarıldı. Gaziantep'te ulusal ve uluslararası müsabakaların gerçekleştirilebilmesi için 2009 yılında 6 bin 400 kişi kapasiteli Şahinbey Spor Salonu hizmete açıldı, 92 yatak kapasiteli Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi yapıldı. Oğuzeli, Araban, Nurdağı, İslahiye ve Nizip ilçelerinde statlar inşa edildi. Akkent Olimpik Atletizm Sahası hizmete açılırken, Nizip ve Altınüzüm'e sentetik futbol sahası yapıldı.
YATIRIMLAR
Gaziantep'te yapımı devam eden en büyük tesis projesi 96 milyon TL maliyetle yapılan Gaziantep Arena. Temeli Şubat 2013'te atılan 36 bin seyirci kapasiteli stadın Temmuz ayında bitirilmesi planlanıyor. Türkiye'nin en büyük olimpik yüzme havuzlarından biri de Gaziantep'e yapılıyor. Şehitkamil İlçesindeki 3 bin 500 kapasiteli olimpik yüzme havuzunun inşaatı devam ediyor. Yaklaşık 10 milyon TL maliyetle yapılan yüzme havuzunda çatı kapatma imalatı gerçekleştiriliyor. Şehitkamil'de Gazikent Çok Amaçlı Spor Salonu inşaatına başlanırken 4 bin 800 seyirci kapasiteli spor salonu, 20 bin 400 metrekare arazi üzerine hokey sahası ve futbol sahası, yarı olimpik yüzme havuzu, Araban'a yüzme havuzu, merkezde semt sahaları inşa edilecek. Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerine 2 adet 500 seyirci kapasiteli spor salonu yaptırılması da hedefleniyor.
Sabah