28 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Dönüşüm Projesi Türkiye’ye örnek olacak!

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Dönüşüm Projesi Türkiye’ye örnek olacak!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta yaptığı açıklamada “Mahalle konseptinde ve yatay mimari görünümündeki Yıldıztabya Kentsel Dönüşüm Projesi, Türkiye’ye örnek bir proje olacak” dedi.



Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Mahalle Buluşmaları kapsamında Yıldıztabya ve Karlıtepe Mahallesi sakinleriyle görüştü. Gaziosmanpaşa Belediyesi'nde yer alan habere göre, Başkan Usta, her iki mahallede süren çalışmalar hakkında vatandaşlara bilgi verirken, 2023 Vizyon Projelerini anlattı.

YILDIZTABYA’YA ÖRNEK KENTSEL DÖNÜŞÜM MODELİ

7 bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Başkan Usta, “Yıldıztabya Projesi, Gaziosmanpaşa'da eşine rastlanılmamış bir mahalle konseptinde ve yatay mimari görünümünde bir proje olacak. Projenin içerisinde bulunan okul, cami, spor salonu, sağlık merkezi, otopark ve yeşil alanlarla Yıldıztabya Mahallesi'nin tamamına artı değer katacak, aynı zamanda Türkiye’ye örnek olacak bir konsept gerçekleştiriyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyemizin desteği ve yapmış olduğu kaynak aktarımı ile biz burada kentsel dönüşümü gerçekleştirmeye kararlıyız. İnşallah hızlı bir şekilde bu projeyi tamamlamış olacağız. Çünkü sizin mutluluğunuz, bizi daha çok mutlu edecektir” diye konuştu.

3 YENİ METRO HATTI İLE ULAŞIMA KÖKLÜ ÇÖZÜM

Gaziosmanpaşa'da ulaşıma büyük kolaylık sağlayacak metro çalışmaları hakkında açıklama yapan Başkan Usta, “İlçemizde 4 istasyonu bulunan Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı çalışması tamamlanmak üzere. Bu yıl içerisinde hizmete girecek. Bu hat, ilçemizin ilk metro hattı olacak. Vezneciler'den başlayıp Gaziosmanpaşa Meydanı'ndan geçerek Arnavutköy'e, oradan da İstanbul Havalimanı'na ulaşacak bir diğer metro hattının da ihalesi bu yıl yapılacak. Yine Gaziosmanpaşa Meydanı ve Yıldıztabya'da olmak üzere ilçemizde 2 istasyonu bulunan Zeytinburnu-Gaziosmanpaşa-Kadıköy Metro Hattı projesi de tamamlandı. İnşallah bu 3 dev metro projesi ile ulaşım sorununu çözmüş olacağız. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

HER MAHALLEYE MİLLET KIRAATHANESİ, OTOPARK VE KAPALI PAZAR YERİ

2023 Vizyon Projeleri kapsamında her mahalleye Millet Kıraathanesi yapmayı planladıklarını belirten Başkan Usta, mahallelerin otopark ve pazar yeri sorununu çözecek çalışmalar yaptıklarını da dile getirdi. Başkan Usta, kapalı otopark ve kapalı pazar yeri alanlarının 2023 Vizyonu kapsamında tüm mahallelerde tamamlanarak vatandaşlara hizmete vermeye başlayacağını söyledi.

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya kentsel dönüşüm imar planı askıda!


Geri Dön