Ekonomi

Gazprom uyardı! Avrupa'da gaz fiyatları yükselmeye devam edebilir!

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş piyasaları olumsuz yönde etkiledi. Ekonomik olarak belirsizliklere yol açan Rusya Ukrayna gerilimi doğalgaz fiyatlarında yükselişe sebep oldu... Gazprom, doğalgaz fiyatlarındaki yükselişin devam edebileceği konusunda uyarı da bulundu

Rusya ve Ukrayna savaşı ekonomik olarak belirsizliklere yol açarken Avrupa'da doğalgaz fiyatlarının rekor seviyelere ulaşmasına sebep oldu. Gazprom, doğalgaz fiyatlarındaki yükselişin devam edebileceği konusunda uyarı da bulundu. 
 
Gazprom'dan yapılan yazılı açıklamada, şirketin yabancı müşterilerinin gaz tedarikine yönelik taleplerini yerine getirdiği ifade edildi. 

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Bugün, Avrupa'da temel gaz gösterge fiyatı olan TTF, tarihi bir rekor kırarak bin metreküp başına 3 bin 892 doları gördü. Fiyatlar daha yüksek de olabilir. Ama bu artışın sebebi Gazprom'dan kaynaklanmıyor. Şirketimiz, uzun vadeli gaz tedarik kontratlarını yerine getiriyor ve getirmeye devam edecek." ifadeleri kullanıldı.

Benzin ve motorine rekor zam! Bu gece depoları doldurun...