03 / 05 / 2024

Gazprom’dan tehdit doğal gaz sözleşmesini her an feshedebiliriz

Gazprom’dan tehdit doğal gaz sözleşmesini her an feshedebiliriz

Rusya’nın enerji şirketi Gazprom, Moldova’nın düzenli olarak ihlal ettiği doğal gaz sözleşmesine ilişkin yaptığı açıklamada sözleşmeyi her an feshedebileceklerini açıkladı. Moldova’da Ocak ayında yeterli doğal gaz temin edilememesi nedeniyle olağanüstü hal ilan edilmişti.



Gazprom tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada “Rus gazının Gazprom Еihracat sözleşmesiyle Avusturya toprakları üzerinden transit geçişi, Avusturyalı operatörün nakliye adaylıklarını onaylamayı kabul etmemesi nedeniyle askıya alındı. Sorun, Avusturya’da 2022 Eylül ayı sonlarında uygulamaya konulan düzenleyici değişikliklerle ilgili. Gazprom İtalyan müşterilerle birlikte sorunu çözmek için çalışıyor” ifadeleri yer aldı.

İtalyan enerji şirketi ENI tarafından dün yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Gazprom, Avusturya üzerinden yapılan doğal gaz akışının mümkün olmadığını belirterek, bugün için talep edilen doğal gaz miktarını temin edemeyeceğini bildirdi. Bu nedenle, bugün Tarvisio giriş noktası üzerinden ENI’ye Rus gazı arzı sıfır olacak. ENI, gaz arzının sağlanması durumunda güncelleme yapacaktır.”

Gazprom’dan yapılan son yazılı açıklamaya göre, Moldova’ya bu ay ortalama günlük toplamda 5,7 milyon metreküp doğal gaz sevk edileceği dile getirildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön