28 / 04 / 2024

Gazzeli Ahmet Efendi Kültür Merkezi’nde sona gelindi!

Gazzeli Ahmet Efendi Kültür Merkezi’nde sona gelindi!

Osmangazi Belediyesi tarafından Alipaşa Mahallesi’nde yeniden ayağa kaldırılan 19’ncu yüzyıla ait sivil mimari örneği olan Gazzeli Ahmet Efendi Kültür Merkezi’nin inşaatında son aşamaya gelindi. 



Osmangazi Belediyesi, tarihi ve kültürel mirasın yaşatılmasına yönelik çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Osmangazi Belediyesi'nde yer alan habere göre, Bursa’nın en eski yerleşim yerlerinden Alipaşa Mahallesi’ndeki tarihi yapı Osmangazi Belediyesi’nin çalışmalarıyla yeniden ayağa kaldırıldı. Toplam 210 metrekare alan üzerine bodrum+2 kat olarak hayata geçirilen tarihi yapıda ahşap karkas bölümü, kaba sıva işlemleri ile binanın çatısı da tamamlandı. Bunun dışında kayrak taşı ile kaplanacak avlu bölümünün zemini, beton dökülerek hazır hale getirildi. Aynı zamanda tarihi kimliğin ortaya çıkacağı binanın kapı, pencere, ahşap döşeme ve binanın orjinalinde yer alan kalem işleri de büyük bir titizlikle yapılıyor.

Tarihi binadaki çalışmaları yerinde inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tarihi mirasa sahip çıkma konusunda Türkiye’de öncü belediye olduklarını söyledi. Gazzeli Ahmet Efendi Kültür Merkezi inşaatında sona gelindiğini söyleyen Başkan Dündar, “Tarihi şehir Bursa’da gerçekleştirdiğimiz restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmaları ile eski şehri ortaya çıkarıyoruz. Bu çalışmalarımız Türkiye’ye örnek oluyor. Alipaşa Mahallesi’nde çöküntü durumdan kurtardığımız  SMÖ yapının inşaat çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Kültür merkezinin yanı sıra kütüphane olarak da hizmet verecek bu binayı en yakın zamanda vatandaşımızın kullanımına sunacağız” şeklinde konuştu.


Geri Dön