Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel tasarlanan sürücüsüz metro aracı hazır! İlk yerli ve milli sürücüsüz metro aracı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel olarak tasarlanan sürücüsüz metro aracının milli teknoloji vizyonunun en güzel örneklerinden ve ürünlerinden biri olduğuna dikat çekerek, sefere çıkmaya hazır olduğunu dile getirdi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel olarak tasarlanan sürücüsüz metro aracının milli teknoloji vizyonunun en güzel örneklerinden ve ürünlerinden biri olduğuna dikkat çekti.
Bakan Abdulkadir Uraloğlu, Bozankaya AŞ'nin üretim alanında "Yerli ve Milli Sürücüsüz İlk Metro Aracının Teslim Töreni"ne katılım gösterdi ve önemli açıklamalarda bulundu.
Uraloğlu, buradaki konuşmasında, Bakanlık olarak hayata geçirdikleri tüm projelerde yerlilik ve milliliği ön planda tuttuklarının altını çizerek, ülkenin geleceğini, yerli üretim, yüksek teknoloji ve küresel marka olmak üzere 3 ana başlık altında ele aldıklarına vurgu yaptı.
Bakan Uraloğlu, Bozankaya AŞ'nin, Türkiye'de raylı sistemler sektörünün gelişimine büyük katkıda bulunduğunu dile getirdi ve "Hükümet olarak üretimde yerli ve milliliği ilk sırada tutarak, her zaman firmalarımızın destekçisi olduk. Yapısal reformlar, yasal düzenlemeler ile hayata geçirdiğimiz projelerde yerli üretimi destekledik ve artırma gayreti içinde olduk" açıklamasında bulunndu.
Uraloğlu, her biri 4 araçtan meydana ve 7 set halinde üretimleri tamamlanacak 28 araçlık ilk setin imalat ve fabrika testlerinin tamamlandığına vurgu yaptı.
"Artık fabrikadan çıkarıp sahaya sevk etmenin heyecan ve gururunu yaşıyoruz. Kalan diğer 6 seti de 2'şer set halinde, ekim ayından itibaren, 2023 sonuna kadar teslim almayı planlıyoruz. 80 kilometre servis hızı, 1476 yolcu kapasitesi ve 88 metre uzunluğu ile sürücüsüz olarak hizmet verebilecek aracımız, yaklaşık yüzde 70 yerlilik oranı ile imal edilmiştir" açıklamasında bulunan Bakan Uraloğlu, tasarım mühendislik ve proje yönetimi gibi işlerinin tamamen yerli imkanlarla yürütüldüğünü söyledi.
Uraloğlu, açıklamasında "Bogi, yolcu bilgilendirme, anons, sinyalizasyon, aydınlatma, klima üniteleri, TV sistemleri gibi pek çok bileşen yerli imkanlarla üretilmiştir" ifadelerine yer verdi.
Metro araçlarında güncel teknoloji ve imkanlar kullanılarak, yolcu konforunu ve aracın verimliliğini yükselten pek çok yenilik kullanıldığını aktaran Bakan Uraloğlu, çevre dostu tasarımla, enerji tüketiminin iyileştirildiğini, ergonomik yolcu tasarımı yapılarak ferah bir iç mekan hazırlandığını söyledi.
Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda, Bakanlığın destekleri, ASELSAN'ın işbirliğiyle ilk kez erli ve milli imkanlarla geliştirilen sinyalizasyon sisteminin kullanıldığına dikkat çeken Uraloğlu, burada edinilen tecrübelerle metro inşalarında yeni bir döneme girdiklerine dikkat çekti.
ABD hisseleri için 'çok sert şekilde inecek' uyarısı yapıldı!
İstanbul'un enflasyon oranı yüzde 74,2 ile son altı ayın zirvesinde!