10 / 05 / 2024

Geçici işçilere kadro son dakika 2023! 300 bin geçici işçiye kadro kimleri kapsıyor?

Geçici işçilere kadro son dakika 2023! 300 bin geçici işçiye kadro kimleri kapsıyor?

Geçici işçilere kadroda son dakika! 300 bin geçici işçiye kadro müjdesi verildi. İşte detaylar!



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 300 bin geçici işçiye kadro konusunda beklenen o müjdeyi verdi. Bakan Bilgin, "Önümüzde geçici işçiler dosyası bulunuyor. Sayıları 300 bin. İhtiyaç duyulan sektörlerde kadrolu işçi olarak çalışmaları sağlanacak" şeklindeki açıklamalarda bulunarak konuya dair bilgilendirme yaptı. Söz konusu düzenlemenin kimleri içine alacağı ve şartlarının ne olacağı kamuoyunun gündemini bir hayli meşgul etmeye başladı.

İşte 300 bin geçici işçiye kadro düzenlemesinde yaşanan son gelişmeler ve diğer ayrıntılar…

300 BİN GEÇİCİ İŞÇİYE KADRO MÜJDESİ VERİLDİ!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 300 bin geçici işçinin kadrolu olarak çalışması hakkındaki merak edilen detaylara dair açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, bu konun kanayan yara haline geldiğini ve geçici işçiler konusunda "Önümüzde geçici işçiler dosyası var. Sayıları 300 bin. İhtiyaç duyulan sektörlerde kadrolu işçi olarak çalışmaları yapılacak" şeklinde konuştu.

2023 GEÇİCİ İŞÇİLERE KADROYA NE ZAMAN GEÇECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçici işçilere kadro verilmesi konusunda yaptığı açıklamada geçici işçilere dair yapılan düzenlemenin üzerinde çalıştıklarını belirterek "Ay sonuna doğru Meclise intikal ettirmiş olacağız" ifadelerine yer verdi.

GEÇİCİ İŞÇİ KİMLERİ KAPSIYOR?

Geçici işçiye kadro düzenlemesi; 2006 yılı içerisinde usulüne uygun olacak şekilde vizesi yapılmış geçici iş pozisyonlarında toplam 6 ay ya da daha fazla süre ile çalışmış olan geçici işçileri içine almaktadır.

Geçici iş pozisyonlarından sürekli olarak işçi kadrolarına geçirilmiş oldukları için bu işçilerin mevcut ücret düzeylerinde ve diğer mali ve sosyal haklarında artış gerçekleşmez ve ücret skalaları da sürekli değiştirilmez.

GEÇİCİ İŞÇİ NEDİR? GEÇİCİ İŞÇİ NE ANLAMA GELİR?

Geçici iş pozisyonlarında altı aydan az bir süre ile belirli süreli iş sözleşmeleriyle çalıştırılan işçilere geçici işçi adı verilmektedir.

Hisseli tapuda trampa nasıl yapılır? Tapu masraflarını kim ödüyor?

Memurların beklediği gün geldi! Hesaplar peş peşe kontrol ediliyor! Bakmayanlar hemen baksın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön