28 / 04 / 2024

Geçici vergi beyannamelerinin ödeme süreleri 31 Mayıs'a ertelendi!

Geçici vergi beyannamelerinin ödeme süreleri 31 Mayıs'a ertelendi!

Binlerce mükellefe müjdeli haber geldi. Gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilmesi ile tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerinin ertelendiği açıklandı. Vergi ödemelerinde son gün 31 Mayıs olarak belirlendi. 



Gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilmesi ile tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerinde erteleme yapıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; vergi ödemeleri 31 Mayıs Pazartesi gün sonuna ertelendi.

Binlere mükellefe müjdeli haber Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesindeki duyuruda, Bakanlığa iletilen talepler ve sokağa çıkma kısıtlaması uygulaması sebebiyle son günü 17 Mayıs olarak belirlenen 2021 yılı birinci geçici vergi dönemine (ocak-şubat-mart) ait gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilme ve ödeme sürelerinin uzatılmasına karar verildiği açıklandı. 

Geçici vergi beyannamelerinin ödeme süreleri 31 Mayıs a ertelendi!

Buna göre, söz konusu beyannamelerin verilmesi ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri 31 Mayıs Pazartesi gün sonuna kadar ertelendi.

Geçici vergi beyannamelerinin ödeme süreleri 31 Mayıs a ertelendi!

Söz konusu uzatma, ilgili geçici vergi dönemi itibarıyla beyanname verme tarihi 17 Mayıs günü sonu olan özel hesap dönemine tabi mükellefleri de içeriyor.

Kurumlar vergisi oranı resmen yüzde 25'e yükseltildi!

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'de kabul edildi! 

 


Geri Dön