03 / 05 / 2024

Gedikpaşa turizm merkezi oluyor!

Gedikpaşa turizm merkezi oluyor!

Ayakkabı ve deri imalathanelerinin tarihi merkezi Gedikpaşa, yenileme alanı ilan edildi. Kentin en eski ticaret alanı, bu kararla turizme hizmet edecek



İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Fatih Gedikpaşa bölgesini kentsel yenileme alanı ilan etti. Tarihi yarımada, Beyoğlu, Balat, Karaköy ve Perşembe Pazarı'ndan sonra Gedikpaşa olarak bilinen Mimar Hayrettin Mahallesi de yenileme alanı ilan edildi. İBB meclisi tarafındanhazırlanan proje kapsamında haritalara göre belirlenen alanlarda yapılar yenilenerek iyileştirilecek. Belediye meclisinin kabul ettiği raporda, ilçe sınırları dahilinde bulunan yapıların, geçmişten bugüne, şehrin gelişimine ayak uyduramadığı, sahipsiz kaldığı, yıprandığı, yıkıldığı ve köhne bir hal aldığına dikkat çekildi.

İMALATHANELER TAşžINACAK

İstanbul' un en eski ticari alanlarından biri olan Gedikpaşa, ayakkabı ve deri imalatçılarının uzun yıllardır üretim yaptığı bir merkez. Tarihi yapıların korunması amacıyla taşınması düşünülen imalathanelerin yerine çok sayıda butik otel, alışveriş ve ticaret merkezleri ile turistik mekanlar açılması planlanıyor. Mülkiyet sahipleriyle birlikte yürütülecek proje kapsamında, tarihi dokunun da korunması amaçlanıyor.
Sabah


Geri Dön