02 / 05 / 2024

Gediz Üniversitesi bölgenin çehresini değiştirdi!

Gediz Üniversitesi bölgenin çehresini değiştirdi!

Seyrek, bugün bir üniversite şehri oldu. Gediz Üniversitesi'nin burada kurulmasıyla bölgenin kaderi değişti. Bir zamanların kendi halindeki beldesinde bugün 86 ülkeden 6 bin 500'ü aşkın genç eğitim görüyor.




2009'daki yerel seçimle belediyesi kapatılıp beldeyken yerleşim yerine dönüştürülen Seyrek, bugün bir üniversite şehri oldu. Gediz Üniversitesi'nin burada kurulmasıyla bölgenin kaderi değişti. Bir zamanların kendi halindeki beldesinde bugün 86 ülkeden 6 bin 500'ü aşkın genç eğitim görüyor. Öğrencileri ve çalışanlarıyla yöre nüfusunun neredeyse 2 katı kadar kişi her gün Gediz'in Seyrek'teki kampusüne gidiyor. Bu hareketlilik beraberinde yeni yatırımları da getirdi. İnşaat firmalarının peş peşe başlattığı projelerle bölge şantiyeden farksız hale geldi. Yurtlara, kafelere ve restoranlara sürekli yenileri ekleniyor. Emlak fiyatları ve kiralar da her geçen gün yükselmeye başladı.


'Yarınları aydınlık'

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, ilçenin yıldızının parladığını belirterek, "Üniversitemizin açılmasıyla birlikte Seyrek ile hemen yakınındaki Ulukent başta olmak üzere ilçe genelinde gözle görülür ekonomik ve sosyal canlanma oldu. Bu hareketlilik her geçen yıl arttı.  İzmir  merkeziyle kentin kuzey aksı arasında tampon konumunda bulunan ve büyük potansiyele sahip olan ilçemiz bu sayede daha da büyüyüp gelişti. Bu değişimi heyecanla ve mutlulukla takip ediyoruz. Hep birlikte ilçemizi daha güzel günlere taşıyacağımıza yürekten inanıyorum. Menemen'in önü açık, yarınları aydınlık" dedi. 



Yeni Asır


Geri Dön