01 / 05 / 2024

Geibolu Belediye Meclisi tatile girdi!

Geibolu Belediye Meclisi tatile girdi!

Gelibolu Belediye Meclisi, THY’nda uzun yıllar genel müdürlük yapan Gelibolulu bürokrat Yusuf Bolayırlı’nın adını Gazi Süleyman Paşa Mahallesi’nde bir caddeye verme kararı aldı.



Gelibolu Belediye Meclisinin Temmuz ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar başkanlığında bayram tatili öncesi son mesai gününde belediye meclis salonunda düzenlenen oturumla tamamlandı.


Bir üye dışındaki tüm üyelerin hazır bulunduğu Meclisin Temmuz ayı mesaisinde ilk olarak, Belediye Başkanlığına hibe edilmek istenen şirket bağışı konusu görüşüldü.


Başkan Özacar, konu hakkında meclis üyelerine bilgi vererek, “Böyle bir şirkete yerel yönetim olarak ihtiyacımız var. Bu şirket daha önce kurulmuş bir şirket ve bize hibe edilmek isteniyor. Teşekkür ediyoruz kendilerine. Belediye hizmetlerinde kullanmak üzere gerçekten ihtiyacımız var. Kültür Merkezi, plaj ve buna benzer bölgelerde yapacağımız etkinlikleri de artık bir şirket bünyesinde toplama olanağına kavuşuruz. Belediyenin diğer işlerinde de bu şirket yardımcı olur diye düşünüyoruz. Plan Bütçe Komisyonumuz gerçekten deneyimli. Çok emek veriyor. Onlarda titiz çalışmalar sonucunda böyle bir şirketin belediyeye katkı sağlamasına yardımcı olurlar diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Ayan Tekstil İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti. isimli şirketin bağışının kabulü, geçmiş borçlarının reddi ve sadece devir masraflarının kabulünün şerh düşülmesi koşuluyla meclisten onay aldı. Mecliste, belediyenin hizmetlerinde kullanılmak üzere şirketin bağışının kabulü ve devir işlemlerinin yürütülmesi için yetkinin Meclis Üyesi Kemal Tarım’a verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

Bir anlamlı karar daha 

Daha önce de aldığı kararlarla şehitlerin ve ülkemize hizmet etmiş Gelibolu’nun değerlerini sokak ve caddelerde yaşatan Gelibolu Belediye Meclisi, bir anlamlı karara daha imza atarak, Türk Hava Yolları’nda uzun yıllar genel müdürlük yapan Gelibolulu bürokrat Yusuf Bolayırlı’nın adını bir sokağa verilmesini kararlaştırdı.

Başkan Özacar, bu gündem maddesi ile ilgili yaptığı değerlendirmede “Türk Hava Yolları’nda Yusuf Bolayırlı sayesinde onlarca hemşehrimize istihdam yaratıldı. Kendisinin şehrimiz insanın istihdamına ve Türk Hava Yolları’na çok önemli katkıları olmuştur” şeklinde konuştu.

İmar Komisyonun raporu doğrultusunda adı Gazi Süleyman Paşa Mahallesi’nde bulunan 26 Kasım 1 Sokak’ın adı üyelerin oy birliğiyle Yusuf Bolayırlı Caddesi’ne dönüştürüldü.

Diğer yandan CHP’li meclis üyesi Kemal Tarım’ın isimleri değiştirilen sokakların tabelalarının altına ismi verilen kişilerin biyografilerinin asılması önerisi de meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

Belediye Meclisinin Temmuz mesaisinde gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından gündeme bir madde daha ilave edildi. Çevre kirliliğinin giderilmesi, çevrenin korunması, iyileştirilmesi ve temizlenmesi amacıyla Çavre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan hibe alınan 13+1.5 m3 kapasiteli çöp toplama aracının kamu hizmetinde kullanılması (haczedilmemesi için) meclis oy birliğiyle karar aldı.

Başkan Özacar’ın gündeme ilişkin değerlendirmelerinin ardından Ağustos ayının tatil ayı olması nedeniyle bir sonraki toplantının, 02 Eylül 2016 günü saat 15.00’de yapılması kararlaştırıldı.


Ayyıldız Gazetesi


Geri Dön