13 / 05 / 2024

Geleceğin Şehri Esenler'de konuşulacak!

Geleceğin Şehri Esenler'de konuşulacak!

Yaşanabilir şehirler için yapılması gerekenler ile değişim ve dönüşümün şehirlere yansıması "Geleceğin Şehri Sempozyumu"nda ele alınacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve İBB Başkanı Kadir Topbaşile uzman akademisyenler konuşma yapacak.



Şehre dair kalıcı fikirler üretmek amacıyla kurulan Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi, Yıldız Teknik Üniversitesi ile birlikte "Geleceğin Şehri Sempozyumu"na ev sahipliği yapacak. Programda yaşanabilir şehirler için yapılması gerekenler ile değişim ve dönüşümün şehirlere yansıması masaya yatırılacak.


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Prof. Dr. Ümit Arınç, Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Dr. Nureddin Nebati, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve Yazar Erol Erdoğan gibi birçok  ismin konuşma yapacağı Geleceğin Şehri Sempozyumu'nda alanlarında uzman akademisyenler de sunum yapacaklar. Küresel bir perspektifte geleceğin şehirlerinin değerlendirileceği sempozyumda, hem ülkemizdeki hem de dünyadaki şehirlerin geleceğine dikkat çekilecek.


2 gün sürecek sempozyum; "Geleceğin Şehri: Sürdürülebilirlik", "Mimari ve Kentsel Tasarım", "Geleceğin Şehrinde Yönetim", "Geleceğin Şehri Toplumsal Hayat ve Kültür" konu başlıklarıyla 4 oturumda gerçekleştirilecek. 


Geleceğin şehirlerinin tüm yönleriyle kapsamlı şekilde ele alınacağı sempozyum, 24 Aralık 2014 Çarşamba ve 25 Aralık 2014 Perşembe günü saat 09:00'da Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Kampüsü 2010 Avrupa Kültür Başkenti Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlayacak.


Esenler Belediyesi


Geri Dön